18 Eylül 2014 Perşembe

Çınar'ın Oyuncakları: Cars!

Son yılların çocukları en çok yakalayan serilerinden biri Cars sanırım! Oyuncakları bizim evde son 3 yıldır hiç değişmeden oynanan oyuncak kategorisinde. Araya zaman zaman başka figürler ve konular girse de, bir kutu Cars oyuncağı her daim odamızda oynamaya hazır ve nazırdır!

İşte bu Cars oyuncaklarından Şimşek McQueen'imizi tatilde kaybedince ve hiçbir oyuncak mağazasında kendisini bulamayınca yine soluğu Toyzzshop'ta aldık. Onu alırken arabaları dizip oynayabileceği bir platform da görünce sepete bu platformu da ekledik. Evet, Çınar okula başlamış olabilir; ama okuldaki rehberlik öğretmeninin de dediği gibi "oyun çocuğun işidir" ve kafasını dağıtması için oyuncaklarına da ihtiyacı vardır!



Şimşek McQueen ile birlikte diğer araçları da yerleştirerek oynayacağı platform olarak Ramon'un dövmeci dükkanını seçtik. Aslında seçtiğimiz farklıydı (Luigi'nin lastik dükkanı); ama bu geldi, çok da itiraz etmedi Çınar. Evde bütün karakterlerimiz de mevcut olduğundan (hatta Şimşek McQueen'in Radyatör Kasabası'nda boyandıktan sonraki hali de dahil) Ramon'un dükkanında oyun başladı! (Buraya link de eklemek isterdim ama Toyyzshop'un sitesinde bu oyuncağı göremiyorum şu anda).


Çınar'ın olayı zaten "role play/rol oyunları". Bu yüzden de bu tür karakter oyuncaklarıyla oynamaya bayılıyor. Oynarken kendisi de o oyunun içine giriyor, dünyayı unutuyor. Böyle zamanlarda onu izlemeyi çok ama çok seviyorum. Dinlemekten de ayrı keyif alıyorum; çünkü, normalde bize anlatmadığı şeyler de dökülüveriyor :)


Ben çok ara ara yazabiliyorum artık buraya... ve sanki okul macerası başlamışken bunu yazmam tuhaf, değil mi? Ama okulla ilgili kafamı toparlayıp da yazamıyorum. Şimdilik iyi gidiyor gibi. Biz anne-baba olarak Tevfik Fikret'i sevdik; sanırım Çınar da sevdi. Ama hala alışma evresindeyiz ve bu aşamada yazmak istemediğimi fark ettim. Belki başlangıçla ilgili bir kaç şey yazarım daha sonra... şimdilik sadece kafamı dağıtmaya çalışıyorum!

Bu arada, Çınar bunlarla oynarken minnak da dikkatle izliyor, kendi çapında çırpınıyor. Abi de arada bir kaç arabasını eline veriyor. İkisinin birlikte oynayacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum... aslında, artık Rüzgar'ın Oyuncakları diye bir seri de yapabilirim; çünkü gerçekten çok tepki verdiği ve hiç ilgilenmediği oyuncakları da var. Ve hatta kitapları. Ah bir zaman bulabilsem... İş-ilkokul-minnak-sabah 5:30-6:00 arası kalkmak beni sosyal her şeyden kopardı gibi. Bir düzene gireyim, her şeye yetişeceğim yine umarım! Bakalım...