26 Temmuz 2012 Perşembe

Haberler ve Bademler...

İki minik haber... aslında bir tanesi büyük. 

Yarın, ilk defa 3 kişilik çekirdek aile olarak deniz kenarı tatiline gideceğiz. Hepi topu dört gün; ama, hepimiz çok mutlu, heyecanlı ve sabırsızız! Valizlerimiz hazır, yarın sabahı bekliyoruz...

Ve tatil sonrası, bizi bir minik operasyon bekliyor. Minik adamın burnunda geniz eti olabilir diye doktor doktor dolaştık bu senenin başından beri. En son dün, Arda Totisi'nin bademcik ve geniz eti operasyonunu yapan doktora gittik. Dr. Demir Abi, Çınar'ın önce kulağına baktı, sonra burnuna, en son boğazına bakınca "geniz eti için ileri tetkik yapmama gerek yok, siz görmediniz mi bu çocuğun bademciklerini hiç?" dedi. 

Buraya not: Mrs. Hilal'in deyimiyle, onlar bademcik değil, bildiğiniz badem! Ve gördük tabii. Bende de var aynılarından, en kocamanından. Ama Çınar şimdiye kadar boğaz enfeksiyonu geçirmediği için önemsememiştik...

Önemsemek lazımmış. Meğer geniz eti kadar, bu "öpüşen" badem'cik'ler de suçluymuş nefes alamamasından, otit olmasından, daha yavaş büyüyor olmasından, oksijenin yetersiz gelmesinden... 

Mevsim artık önemli değil, hemen alalım badecimkleri, rahatlatalım çocuğu, dedi Demir Bey. Açınca geniz eti büyükse onu da alacaklar. Kulaktaki sıvıyı ise ameliyattan sonra takip edecekler, eğer azalırsa sorun yok. Azalmazsa, kulağa da tüp!

Küçükken bana "senin dişlerin niye böyle Başak" diye sorduklarında "eee, n'apalım, babaaa benzemişim" diye yanıt verirmişim. Çınar'ın yanıtı belli: anne... üzgünüm tatlım, tipini benden alıp, sağlıkla ilgili genetik kodlarını babandan alabilirdin. Kaderin böyleymiş! 

Ben sakinim ve aslında minik adamımın sorunu çözüleceği için mutluyum. Çınar ise hala ameliyat olacağına inanamıyor. "Doktor abi bana şaka yapmıştır amilyat olcaksın diye, di mi ananeee?" diye soruyormuş dün. Sanırım olayı cazip hale getirmek için ameliyattan sonra ne kadar çok dondurma yemesi gerekeceğini anlatmalıyım!

Kısacası, biz şans ve sağlık dileyin. 2 Ağustos perşembe günü, bir aksilik olmazsa "badem"lerimiziden ve geniz etimiziden kurtulup sağlığımıza kavuşuyoruz. Hatta, Çınar'dan sonra Demir Bey'e ben de görüneceğim. Çok kolay bir ameliyat, ben niye kendime eziyet ediyorum ki, değil mi?

Ahlatlıbel'deki kadrolu "arkadaşımız" Poçik :)

17 yorum:

Neslihan Kermen dedi ki...

Ay hadi hayırlısı Başak'çım. İnşallah kolayça, çabucak atlatır Çınar. Tatiliniz de ha-ri-ka geçer inşallah :-)

larcencielblog dedi ki...

Çok teşekkürler Neslihan'cım, her iki dileğin için de :) Öperim!

Evrim dedi ki...

Merhaba Başak,

DEmir hiç otit falan olmadan kulaklarına tüp takıldı ve geniz etleri alındı. Çünkü 30db işitme kaybı vardı. Orada hiç iltihaplanmadan uzun süre duran bir sıvı varmış meğer. Kulaklara tüp işleminin sonuna ünlem koyduğun için diyeceğim şudur ki tüp geniz etinden daha küçük bir operasyon hele bademcikten çok çok daha küçük operasyon. Tüp deyince insan bi şi sanıyor ama sadece 1mm mi ne kulak zarına kesik atıp o kesiğin orada havalandırma amaçlı kalması için minik bir şey koyuyorlar. Tüp takılması 5 dk sonrası sıfır acı ve 6 ay-2yıl sonra kendiliğinden düşme, geniz eti yarım saate yakın sürüyor akabinde 2 gün acı, sonuçta vücudu koruyan bir lenf bezi gidiyor. Gerekliyse yapılır tabi biz de yaptırdık sonuçta :))Bademciği bilmiyorum ama sonuçta o da işlevi olan bir organ :)) Tabi yine fayda zarar analizi ile gidecekse gider. Demem odur ki tüp olacaksa da hiç endişelenme içlerinde en masumu o çünkü. Hatta sırf tüp takılacaksa burada ameliyathaneye bile almıyorlar o derece...

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Evrim,

9 Yaşındayken bana da tüp takılmıştı. O zamanlar kendiliğinden düşmüyordu ve süper acılı bir biçimde çıkarılıyordu, hala hatırlarım :) Ama bugünkü teknolojiyi de anlatmışlardı da rahatlamıştım :)

Bu "vücudu koruma, fayda-zarar" analizi konularını Demir Bey'e sordum tabii ki. Dediği, an itibariyle bademciklerin Çınar'a yararından çok zararı olduğu ve vücudun tek savunma organının bademcik olmadığı. Geniz etine de bakacak, gerekmiyorsa almayacak.

Çok teşekkürler bilgi için. Demir'e de çok geçmiş olsun. Sevgiler, Başak

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Canım şimididen çokkk geçmiş olsun. Aslına bakarsan bizimde bi KBB uzmanına gözükmemiz gerekiyor bence ama terzi söküğünü dikemez durumları...
Vee ahhhh tatilllll. Tatil cennetinde tatilden uzak olan biz için nasıl da iyi olurdu 4 günülük bi kaçamak. Bizim yerimizede tatil yapın. Gönül isterdi ki bu senede burada olun ama sebebini bildiğim için inşallah bi başka sefere.
Bol eğlenceli bol dinlenceli ve bol sağlıklı günler.

elif dedi ki...

İyi tatiller şimdiden, sonrasında da kolay gelsin, hayırlısıyla atlatın inşallah.
Bizde de var kocaman bademcik olayı, ben de alalım diyecek doktor arıyorum:)

Serpil dedi ki...

Guzel guzel tatil yapin! Cinar'im operasyonu halleder. Yeterki sonunda dondurma olsuuuun!;)

larcencielblog dedi ki...

Yasemin'im, teşekkürler... seneye inşallah canım benim!

Elif çok teşekkürler, umarım siz de kısa zamanda sıkıntılarınızdan kurtulursunuz :)

Serpil'im, zaten Çın'a söyledim dondurma kısmını, gözleri parladı!!!

Adsız dedi ki...

Şimdiden geçmiş olsun! Çınar cık en kısa zamanda sağlığınına kavuşur dilerim. Bir arkadaşımın çocuğuna da tüp, operasyon vs. demişlerdi. En son gittiği Dr. tüpe gerek yok, bol bol denize girsin demişti. Geçen yaz deniz terapisi ile operasyonsuz atlattı Otit i. Belki tatil dönüşü Çınar a da yarar deniz. Keyifli tatiller! Asli (Peri ve Mert in annesi)

Benden Bizden dedi ki...

Çook geçmiş olsun. Çınar daha sağlıklı ve daha mutlu olacak, böyle düşünmek hepinizi rahatlatır. İyi tatiller ve de :)

Adsız dedi ki...

Başak'çım,
Öncelikle iyi tatiller diliyorum.
Sonrası için de çok geçmiş olsun.
Sevgiler.

Petek

OzGe dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Eminim iyi gelecek Çınara bu ameliyat.

İyi Tatiller...

banu dilik dedi ki...

Canim benim, simdiden gecmis olsun. Deniz henuz 1 yasindayken geniz etini aldilar, kulagina da tup taktilar. cok ufak bir operasyon gercektende ama yine de kiyamiyorsun iste. Umarim carcabuk gecer ve tatilinizde harika dinlenirsiniz. Simdiden kolay gelsin, cok opuyorum gecmis olsun dileklerimle

larcencielblog dedi ki...

Aslı,
Çınar'a deniz yarayabilirdi; ama, su çok tuzlu geldiği için kafasını suya nadiren soktu :))) Bakalım, yarın anlayacağız :) Çok teşekkürler!

Banu,
Evet, ben de olumlu düşünüyorum o yüzden, teşekkürler!!!

Petek,
Çok teşekkür ederim... dur baaklım, umarım önümüzdeki hafta Çınar okula sapasağlam gelecek :)

Özge,
Çok teşekkürler!!!

Banu,
Bilmiyordum Deniz'in de ameliyat olduğunu, canım benim! Size de -geç de olsa- geçmiş olsun... Çok teşekkürler iyi dileklerin için, öpüyorum!

yagizlahayat dedi ki...

Merhaba

Çok geçmiş olsun. Kuzenimin 4 yaşındaki oğlunda da aynı problem var. Acaba doktorunuzun açık adı ve hangi hastanede olduğunu öğrenebilir miyim?

larcencielblog dedi ki...

Yağızlahayat merhaba,

Doktorumuzun adı Demir Bajin ve Hacettepe Üniversitesi'de. Fakat, üniversite hastanelerinde doktor seçilemiyor diye biliyorum. Yine de bir araştırmanızı öneririm. Çok geçmiş olsun...

yagizlahayat dedi ki...

Teşekkür ederim :-)