15 Ekim 2012 Pazartesi

Sıçrama!

Aslında buraya "yavrumun boyu şu kadar oldu, kilosu bu kadar oldu" tarzı yazılar yazmayı sevmiyorum ve sanırım şimdiye kadar yaptığım bir şey de değil bu; ama, bu seferkini başka bir durumla bağlantılı olduğu için gerekli bulduğumdan not etmek istedim... 

Malumunuz, bizim minik adam Ağustos başında hem geniz etinden hem de "badem"lerinden kurtuldu. Doktoru da dahil pek çok kişi "bakın şimdi iştahı nasıl açılacak, boyu nasıl uzayacak, kilosu nasıl artacak" diye bizi mest etmişti. Hoş, ameliyattan sonra iştahında abartılı bir artış gözlemlemedim; ama zaten Çınar normal seviyelerde yemek yiyen -daha doğrusu yedirilen- bir çocuk oldu hep. Ameliyattan sonra nispeten daha iyi yemeye başladı, ama dediğim gibi, abartılı bir durum yoktu ortada. Bu ay yalnız, tshirtlerinin göbeklerinin hafif kastığını, pantolon paçalarını artık kıvırmamıza gerek olmadığını fark edip mutlu olmaya başlamıştım.

Bugün de 4 yaş rutin doktor kontrolüne gittik. Ve son 6 ay içinde yaşadığı gelişmeye -bana kalırsa son 2,5 ay aslında- doktoru inanamadı. Boyu son 6 ayda 6 cm uzamış ve 2,5 kg almış! 2 yıldır tutturduğu büyüme eğrilerinin de bir üstüne geçmiş. Çınar gibi "yavaş büyüyen" bir çocuk için mucize olduğu gibi, normal çocuk büyüme hızından da iyi buldu doktorumuz (maşallah, diyoruz; bilimum p.o.po kaşıma, dil ısırma, tahtaya vurma ritüellerini yerine getiriyoruz lütfen!). 

Bu yazıyı tabii ki "aman da çocuğum ne şahane büyüyor" demek için yazmadım! Dikkat çekmek istediğim nokta başka... Yeniden ve yeniden şu geniz etini ve bademcikleri aldırmış olduğumuz için şükrettim! Karşımıza böyle iyi bir KBB uzmanı çıkarmış olduğu için Itır'a içimden -ve buradan- bir kez daha teşekkür ettim! Yazdığım gibi, Çınar'ın iştahı "abartılı düzeyde" açılmadı ameliyatından sonra; ama demek ki çocukcağızın yedikleri gerçekten bir işe yarayabildi sonunda. Uykusunu deliksiz uyuyup gıdasını layığıyla yakabilince, büyümesi gerektiği gibi büyümeye başladı sonunda! Çok şükür!

Uzun sözün özü, eğer geniz eti/bademcik gibi bir sorunu varsa yavrunuzun, çözün! Çok basit, sıradan, sorunsuz bir ameliyat geçiriyor. Hastanede bile yatmıyor. Ama sonrasında çocukcağız kendine geliyor... yaşam kalitesi yükseliyor! Tecrübeyle sabittir; aklınızda bulunsun :)

20 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

maşallah çınar sana.. sağlıkla büyü teyzecim..

larcencielblog dedi ki...

Çok teşekkürler Sevgi Teyze'si :)

Selcen dedi ki...

maşallahh Çınar'a çok sevindim :) Nefes alabilmek ne kadar önemliymiş meğer :)

larcencielblog dedi ki...

Kesinlikle öyleymiş Selcen, çok teşekkür ederim :)

Ben de şu deviasyon ameliyatımı yaptırsam boyum uzar mı ki? :)))

Itır dedi ki...

Aman efendim ne demek?! :P

Biz de Arda'yı geçenlerde 4 yaş kontrolüne götürdük Her zamanki gibi biraz gecikme ile!) Biz 3 yaş kontrolüne götürmediğimiz için kıyas ve oran hesapları yapılamadı. Ancak ben de farkediyorum son aylarda kesinlikle daha hızlı bir gelişim söz konusu. En önemlisi de en ufak nezlede bile akşamdan kalma adam gibi horlayan cücenin ağzı kapalı ve melek gibi sessiz uyuması. Bu kışı da hastalık babında daha rahat geçireceğimize eminim.

Darısı düşünüp taşınanların başına!

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Başakcım, bence boyunu da kilosunu da gelişiminide yazabilirsin. Bence hiçbir anne bunu o tarz yorumlamayacaktır.
Herşeyden öncesi bu senin anı defterin ve bazı bilgilerini unutmamak adınada not alman gayet normal.
Gelelim asıl konuya tecrübeyle sabit dedikleri olaylardan bir tanesiymiş demek ki bu genizetinden sonra ki durumlar.
Herşeyden önce sağlıklı ve iyi olduğuna sevindim tatlım.
Çok öperim ben o kuzuyu.

larcencielblog dedi ki...

Itır'cım, valla bu konuyla ilgili her konuştuğumda kulaklarını çınlatıyorum. Ne önemli şeymiş! Hele şu an burnu sonbahar klasiği şeklinde biraz fışırdarken kulaklarının gayet temiz çıkması bizim için nası bir mutluluk, bilemezsin demeyeceğim, bilebilirsin :) Arda da kesinlikle fark etti, oh bee, nefes alsın bebeler!!!

Yasemin'cim, sağol canım! Çok öpüyorum ben de seni ve kuzuları!!!

Evrim dedi ki...

Bir kestirdik kurtulduk yorumu da benden olsun :)) Nisan da geniz etleri alındı Demir'in de... Bu sene burada yaz yüzü görmemiştik. Türkiye'de güneşi görünce nefes de alabilen yavrucak sadece 40 gün de 2,5 cm uzadı :)

larcencielblog dedi ki...

Size de maşallah Evrim, gözünüz aydın! Hoş, Demir zaten bence boy-kilo olarak gayet iyi bir aralıktaydı ama, ne güzel, daha da bir yaramış :)

AdanınAnnesi dedi ki...

Gelmiş gecmiş olsun
Maşallah Çınar'a
ismi gibi kocaman adam olsun
sağlıkla büyüsünn

larcencielblog dedi ki...

Çok teşekkürler Ada'nın annesi, hepimizin çocukları için aynı şeyleri diliyorum :)

ulaşimo dedi ki...

Başakcım, çok sevindim. Maşallah... Bir de Ulaş'ın yaşı küçük ama anlatmıştım sanırım, bademcikler büyük ve geniz eti olduğu tespit edildi. Acaba KBB Doktorunuzunun adını da verebilir misin mümkünse?

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler İçten'cim :)
Bizim doktorumuz Demir Bajin idi. Hacettepe KBB'den. Biz şans eseri -Itır sayesinde- kendisinden randevu alabildik; normalde devlet hastanelerinde doktor seçilemiyor... ama genel olarak Hacettepe KBB son derece iyi bana kalırsa... şimdiden geçmiş olsun!

Di dedi ki...

Masallah Cinar a:) Aren de yedirilen bir cocuk, bakalim gelecek gunler bize neler getirecek.

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Di :)
Yedirin yedirin, kreşte kendileri yemeyi de öğreniyorlar. Geçen akşam masaya oturduğumuzda mercimek yemeğini gayet güzel kaşıklayarak kendi yedi, hem de ben hiç ağzımı açmadım kendin ye falan diye :) Oluyor yani :))

Seda dedi ki...

6 cm mi? masallah!!

Ben yaptirsam bu ameliyatlari boyum uzar mi dersin? :)

larcencielblog dedi ki...

He valla, 6 cm! Çınar'ın gelişiminde kişisel rekorudur!

Ya senin daha ne uzayacak allasen, fakat ben de aynı ümidi taşıyorum, hehe :))

ÇokBilmiş dedi ki...

Devamı da gelsin, yedikleri boy pos olsun inşallah :)

Ebru dedi ki...

Merhabalar geçmiş olsun.
Demir Beyi çok beğenen bir hastasıyım. Geçen sene kulağımdan ameliyat olmuştum Mayıs 8 de ise oğlum geniz eti ve kulağa tüp ameliyatı olacak. Elbette Demir Bey yine. Haziranda ise ben burun ameliyatı olacağım. Uyuyamıyorum ve artık erteleme dedi Demir bey fakat hem oğluş için hem kendimle alakalı korkuyorum ne yalan söyleyeyim.

larcencielblog dedi ki...

Ebru, size de çok geçmiş olsun! Oğlun ve senin için en iyisi olacaktır, eminim! Acil şifalar diliyorum, sevgiler... Başak