6 Şubat 2013 Çarşamba

Meslekler...

Bu ara anlıyorum ki, meslek seçimi çok önemli! Yalnızca kişinin geleceği için değil, daha sonra, anne-baba olduğunuzda çocuğunuza açıklayabileceğiniz bir iş yapıyor olmanız da mühim! Aşağıdaki yazıda çevre mühendisi bir anne-babanın ve onların çocuğunun dramını okuyacaksınız...

Başlamadan önce, Çevre Mühendisliği nedir için TIKTIK!

Bu iki hafta boyunca bizimkiler okulda "meslekleri" işlediler. Hayatımızı kolaylaştıran meslek dalları temasından girip, herkesin anne-babasının mesleğini tanımaya yönelik çalışmalar, etkinlikler yaptılar/yapıyorlar. Geçen haftanın başında okuldan eve geldiğinde "Çınar" dedim "bu hafta meslekleri mi inceliyorsunuz?". "Eveet" dedi. "Pekii" dedim "anne ve babanın mesleği ne biliyor musun?"

Bilmediği ve yanıtı bi'tarafından sallayacağı her seferinde olduğu gibi gözlerini kocaman kocaman açıp bir iki saniye es vererek "terzii??" dedi!

Evet, dedim, çok güzel... gömleğinin kopan düğmesini bile dikmeyip aylarca bekleten, sonra anane görecek diye korkusundan tutturuveren bir annesi varken "terzi" yanıtı gerçekten ironik oldu!

Neyse efendim, ben "yok" dedim. "Anne de baba da Çevre Mühendisi". Tabii, hiçbir şey ifade etmedi. Ben de, kolayca anlamasına yardımcı olsun diye "Çevre Mühendisleri kirlenen suları temizler, çevrenin temizlenmesine, mesela insanların attığı çöplerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur" dedim.

Çok iyi etmişim, aferin bana!

Zira, geçenlerde anane-dedeye dedim, sorun bakalım anne-babanın mesleği ne, diye...

Anane: Çınar, anne ve babanın mesleği ne?
Çınar. Çevre Mühendisi!
Anane: Pekii, çevre mühendisleri ne iş yapar?
Çınar: Birilerinin attığı çöpleri temizler!!!

Evet oğlum, budur! En azından, koca koca adamların "hee, çevre mühendisi di mi, hani şu parkları bahçeleri düzenliyorsunuz, yeşillendirmeyle ilgili..." demesinden daha doğru bir yanıt olduğu kesin!

Yine de bu algısının Cuma günü okuldaki Paylaşım Gününde giderilmiş olacağını umuyorum. Hoş, bu sabah "oğlum, Cuma günü paylaşım gününde yanına anne-baba mesleği ile ilgili bir resim koyacağım, tamam mı?" dediğimde panikle "hayıır, okula çöp götürmem beeeen!!!" diye bağırdı ama, kısmet...

NOT: Çınar'ın paylaşım gününe bizim anlaşılamayan mesleğimizle ilgili şu aşağıdaki kolajı göndermeyi düşünüyorum... Umarım kafası daha da çok karışmaz!


10 yorum:

yasemink dedi ki...

Senin bir Filtre bey hikayen vardi... onu mu resmetsen:)

larcencielblog dedi ki...

Hahaha, kanalizasyondu o kızım :)))) Resmini çizebilsem onu yollayayım, evet :P

yasemink dedi ki...

yalniz, kanalizasyon ise, is daha da kotu yerlere gidebilir. sen bu halinle mutlu ol bence:)

larcencielblog dedi ki...

o yüzden de zaten hiç karıştırmadım :)

Seda dedi ki...

Bence resimler kral, sayemizde (ya da daha cok sayenizde) medeniyet var, daha ne olsun ;)

larcencielblog dedi ki...

Hah sevgili meslektaşım, beğendiğine göre ok :) Hakikaten yaaa, sayemizde mis, di mi :))

Itır dedi ki...

ben napiyim yahu..diplomamda filolog yazıyor!!! :(

larcencielblog dedi ki...

Aboov... bizden zoru varmış ya Itır!!! Ne gönderdiniz paylaşım gününe, merak ettim :))

banu dilik dedi ki...

Basak`cim, yine anlatilabilinen bir meslek.Hem kulaga hos geliyor hem de gercekten onemli bir meslek. Dunya da onemi gun gectikce daha da anlasiliyor..Ya cocuguna Endustri muhendisligi nediri anlatmak zorunda kalsaydin?...Ben ne meslegi yaptigimi kendime bile aciklayamazken uzun sure de ogluma anlatabilecegimi sanmiyorum.

larcencielblog dedi ki...

Valla Banu'cum, buradaki yorumları okudukça gerçekten kendimizi şanslı saymaya başladım :) Bizim sıpa olayı anlamış, üstüne espriler bile yapmaya başladı :) Yakında yazacağım :)

Öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu :)