4 Mart 2013 Pazartesi

Duyuru: Binbir Çiçek'te Oyun Grupları


Binbir Çiçek Çocuklar Evi Oyun Grupları

Çocuğunuzun akranlarıyla zaman geçirerek gelişimini olumlu yönde etkilemek ve onunla yapacağınız aktiviteleri zenginleştirmek için oyun gruplarımıza katılın.

Oyun grubumuz her cumartesi saat 10:30 – 11:45 saatleri arasındadır.
    

Oyun grubumuza 18–36 ay yaş grubu çocuklar ebeveynleri ile katılırlar.

     
Program 8 haftalıktır. Gelecek program 9 Mart’ta başlayacak ve 4 Mayıs’ta sona erecektir.

     
Ayrıntılı bilgi için 0 312 448 18 18’den bilgi alabilir ya da info@binbircicekyuva.com adresine elektronik posta ile başvurabilirsiniz.

     
Program içeriği ile ilgili ayrıntıyı aşağıda bulabilirsiniz.


Haftalık Program
10:30 – 11:00 Ozzy ile Kinderjam
11:00 – 11:15 Beraber Atıştıralım
11:15 – 11:45 Sanata İlk Adımlar


 KINDERJAM NEDİR?

            Kinderjam, çocuklara okul öncesi kavram ve becerilerini, kinestetik (yaparak ve eğlenerek) ve dokunsal öğretim metoduyla kazandırmayı amaçlayan, eğlenceli bir fiziksel ve zihinsel gelişim programıdır. Çocuklarımızı doğdukları andan okul dönemine kadar geliştirmeyi hedefleyen Kinderjam, ‘Ailem ve Ben’ formatında icra edilmektedir. ABD’de geniş yankı uyandıran Kinderjam, okul öncesi akademik becerileri kazandırmaya ve güçlendirmeye odaklanırken çocukların ilgisini baştan korur. Kinderjam müzik eşliğinde çeşitli eğitim malzemeleri, araç ve gereçlerinin kullanıldığı yüksek enerjili yeni bir aktivitedir.

OZZY KIMDIR?

            Ekonomi eğitimi alan ve aynı zamanda da bir eş ve anne olan Ozzy, ABD’de bulunduğu dönemde Kinderjam’in “Ailem ve Ben” sınıfına oğluyla birlikte katılmıştır. Çocuğunun eğlenirken geliştiğini gözlemlemiş, giderek büyüyen Kinderjam ailesinin bir parçası olmuştur. Aynı zamanda yüksek lisans eğitimine devam eden Ozzy, Türkiye’de Kinderjam öğretmeni olan ilk ve tek kişidir.

NEDEN BERABER ATIŞTIRMALIYIZ?

Çocukların ilk araçları elleridir. Her aktivitede olduğu gibi yemek yerken de ellerini kullanmak isterler. Yediği şeyi duyusal olarak keşfetmeleri için elleri bulunmaz bir araçtır. Kendileri için hazırlanmış sağlıklı ve güvenli atıştırmalıklar onlarda kendi kendine beslenme davranışını geliştirmek için desteklenmesi gereken bir davranıştır. İki aktivitenin arasında sunulan atıştırmalıklar birbirlerini örnek alarak yiyeceklerin tadına bakacakları atıştırmalık zamanında hem eğlenmelerini hem de yiyecek yelpazelerini genişletmelerini hedefliyoruz.

SANATA İLK ADIMLAR NASIL ATILIR?

Sanat çocuklar içindir. İçlerindeki sanatçıyı ortaya çıkarmak ya da iyi birer izleyici olmalarını sağlamak için atılan ilk adımlar çok büyük önem taşır.  Malzemelerle tanışmaları, korkusuzca onları kullanmaları ve canları istediğince formlar yaratmaları için keyif alacakları bir ortam ve rehberlik edecek yetişkinler yeterli olacaktır. Programın bu kısmında hem onlara hem de ebeveynlerine yaratıcılık, keyifle etkinlik yapma, keşfetme, müdahale etmeden sürece katılma konularında yardımcı olmayı hedefliyoruz. Çeşitli boyalar, farklı formlarda kağıtlar, doğal malzemeler, kum, hamur, çamur ve en önemlisi ellerimiz kullanacağımız malzemelerin sadece bazıları…

AYŞEGÜL BAKIR KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi  Resim Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans dereceleri olan Ressam Ayşegül Bakır en önemli hedefinin “çocukların özgürce görsel sanatlar koridorlarında dolaşmaları ve malzemeleri görünce heyecan duymaları” olduğunu söylemektedir. Duvar boyama, desen, güzel sanatlar öğrenci hazırlık gibi çalışmalarını halen sürdüren sanatçı aynı zamanda  okul öncesi çağdaki çocuklarla “Yaratıcı Sanat” derslerini yürütmektedir.  Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergilere katılan Ayşegül Bakır’ın çalışmaları pek çok özel ve resmi koleksiyonda yer almaktadır.

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HİLAL MUTLUSOY ÖKTEM KİMDİR?

1998 yılında Ankara Üniversitesi’nden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra 2003 yılına kadar özel bir okulda ilköğretim öğrencilerine Psikolojik Danışmanlık yapmıştır. 2003 – 2008 yılları arasında ABD’de Montessori eğitimi almış ve Montessori Eğitmenliği yapmıştır. 2009 yılından bu yana kurucusu olduğu  Binbir Çiçek Çocuklar Evi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Ailelere çocukların kendi hızında ve ilgileri doğrultusunda birer birey olarak yetişmeleri için eğitimler vermekte, aile danışmanlığı, Montessori eğitmenliği, Zeynep ve Elif’in anneliği görevlerini severek sürdürmektedir. 

Binbir Çiçek Oyun Grupları’nda temel hedeflerinin çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemek, akranları ile keyifli zamanlar geçirmelerini sağlamak ve ailelere de çocukları ile yeni başlayan maceralarında rehberlik etmek olduğunu belirtmektedir. 

2 yorum:

bircanın renkli dünyası dedi ki...

mrbbb benım yenı dogan kız yıgenım ın adıda ada :D:D cok hos bır ısımm sevgıler sunuyorum..

larcencielblog dedi ki...

Allah bağışlasın :))