22 Eylül 2013 Pazar

Çınar'ın Oyuncakları: Yaramaz Köpekbalığı (Aile Oyunu)

Çınar bu Yaramaz Köpekbalığı Kutu Oyununu ilk kez geçen sene bir oyuncakçıda görmüş ve üzerindeki köpekbalığına hayran olmuştu. O zaman henüz kutu oyunlarını oynamaya hazır olmadığını düşünerek ve kutunun üstünde 5+ yazmasını da bahane ederek almayı ertelemiştik. 5 yaşına çok az kalan bu günlerde sonunda oyuncağına kavuşturup muradına erdirdik! 


Geçen seferden referansla bu oyunu yine ToyzzShop internet sitesinden aldık. Yine kargolandığı gün elimize ulaştı ve satın aldıktan sonra elimize geçmesi bir kaç gün sürdü. 

Bu oyun Çınar'ın ilk kutu oyunu, ya da aile oyunu. Daha önce böyle birlikte oynayacağımız bir oyuncağı olmamıştı sanırım. Kutunun içinden bir altlık, pille çalışan hareketli bir köpekbalığı, 4 adet minik balık ve iki adet zar çıkıyor. En az 2, en çok 4 oyuncuyla oynanıyor. Köpekbalığını platformdaki kesikli çizgiye yerleştirdikten sonra:

1- Oyuncular balıklarını seçiyorlar
2- En yaşlı oyuncu zarı atıyor ve köpekbalığını çalıştırıyor. 
3- Zarın üzerinde hangi balığın ya da balıkların rengi gelirse o oyuncu/lar ilerliyor/lar, diğer(ler)i bekliyor
4- Köpekbalığının yedikleri oyundan çıkıyor, son kalan oyunu kazanıyor!


Neyi sevdik?
  • Hareketli köpekbalığına Çınar bayıldı!
  • Çok dinamik ve heyecanlı bir oyun, hepimiz oynarken heyecanlanıyoruz!
  • Kurulumu çok kolay, Çınar da rahatlıkla kuruyor

Neyi sevmedik?
  • Platform dar olduğu için 2'den fazla oyuncuyla oynarken balıklar birbirine karışıyor. Bunun dışında hiçbir olumsuz yanını göremedik.

Ayın başlarında aldığımız bu oyuncakla neredeyse her gece oynadık. İlk başta Çınar kendi balığı köpekbalığı tarafından yenildiğinde fena hır çıkarsa da şimdilerde daha olgunlukla karşılayabiliyor! Ailecek keyfili vakit geçirmek isteyenlere öneririz!! 

6 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

Hahaa:)) yenilmeye tahammullerinin olmamasi zaman zaman komik oluyor:) gule gule oynayin, biz de gordugumuz yerde bakalim beyimizin ilgisini ceker mi diye:)

larcencielblog dedi ki...

Ay evet, kazansın diye ne manipülasyon yapıyor bir görsen!!! Siz de bir bakın, ailecek oynamak için eğlenceli bir oyun gerçekten :) Öperim kuzuları da seni de Zeynep'cim :) Sevgiler!

Unknown dedi ki...

Biz de bu oyunu çok seviyoruz :) Biz ailecek kutu oyunlarını çok sevdigimizden sanırım biraz erken almaya başladık :) Monopoly Junior ve Bil Bakalim Kim de bizim tavsiyemiz olsun :)

larcencielblog dedi ki...

Harika Bahar'cım, biz de sizin tavsiyelerinize bakacağız en kısa zamanda :) Öperiz!

bademlebuduk dedi ki...

farklı bir kutu oyunuymuş, kutuyu görmüştüm ama içini görmek şimdi kısmet oldu :)

larcencielblog dedi ki...

Çok eğlenceli bir oyun Elif, bir de Mothercare'de satılan buna benzer dinozor yarışı var, onu da yazacağım yakında :) Sevgiler!!