2 Eylül 2013 Pazartesi

Doğuştan Genel Müdür...

"İş yaptırmayı" pek seven, gayet de iyi bilen bir oğlum var. Genetik midir (öyleyse hangimizden geçmiştir ve birimizden geçtiyse biz neden henüz yönetici olamamışızdır?), yoksa biz mi kendisini bu hale getirdik, bilmiyorum. Çınar bu "yönetme" işini çok iyi ve son derece doğal olarak kıvırıyor, onu biliyorum. Okulda geçen iki diyalogla ne demek istediğimi anlatmaya çalışacağım...

(Alican ve Tuna bir şekilde bu arkadaşa karşı bir şeyler yapmışlar, bunun üzerine...)
Çınar: Mrs. Hilaaal, Tuna ve Alican'la toplantı yapmamız lazım, lütfen onları toplantıya çağırır mısın? Ben burada masada oturup onları bekleyeceğim. Lütfen toplantıda sen de ol, çünkü ne dediklerini duyman lazım. (Hilal, okulun sahibi değil, Çınar'ın sekreteri zaten...)
(Alican ve Tuna toplantıya gelirler...)
Mrs. Hilal: Çınar'cım, arkadaşlarına davetini kabul edip geldikleri için teşekkür et istersen. 
Çınar: Tamam, teşekkür ederim. Ama şimdi onların bana "sorry" demesi gerekiyor. Onlar sorry dedikten sonra benim bunu biraz düşünüp kabul etmem gerekiyor. Şimdi lütfen "sorry" der misiniz? (konuşacak bir şey yok, hatanızı kabul edin, bitsin gitsin).

(Sabah okula gelince Çınar'ın bir azası geliyormuş. Sınıfta azıtmasın diye Hilal, boş olan diğer sınıfa bir arkadaşını davet edebileceğini ve orada biraz koşturduktan sonra sınıfa gelebileceklerini söylemiş. Velhasıl Alican Çınar'ın davetini kabul etmiş. Hilal gözcü olarak Ms. Elif'i başlarına koymuş, ama direkt müdahale etmemsini istemiş. Bir süre sonra ne olduysa Alican'ın canı biraz yanmış, Ms. Elif de artık ne dediyse bizimki bir hışım odadan çıkmış...)
Çınar: Mrs. Hilaaaal, sen bize izin vermiş olduğun halde Ms. Elif C. -ama uzun saçlı Elif değil, diğer Elif- bizi odadan çıkardı. Bence onu kovmalısın!
Mrs. Hilal: Çınar'cım bunun kovmayı gerektirecek kadar büyük bir hata olduğunu sanmıyorum, gel konuşalım.
Çınar: Hayır Mrs. Hilal, yeterince büyük bir hata, bence Ms. Elif C.'yi -ama uzun saçlı Elif değil diğer Elif'i- kovman gerekiyor! (iki Elif var, yanlışlık da olmasın, öyle de adil serseri!)

Okuldakileri geçtim, biri Başbakanlık Müfettişi, diğeri Yargıtay Üyesi olan dedesi ve anneannesine de "ben bu Batman kostümünün doğumgünümde alınmasını istiyorum, lütfen annemi ikna edin" demiş. 

Diyoruz ki biz, bunu okutmayalım, bir şirkete "CV'sini" gönderelim, direkt genel müdür olarak başlasın. Doğuştan yönetici işte, başlangıç için fazla maaş da istemez. Yıllar içinde zamlarla falan zaten olması gereken yere gelir... evet evet, Linked In'e bir profil açayım ben en iyisi... hmmm...

Bu foto 1 Eylül Dünya Barış Günü'nden (dün), Tunalı, Ankara! Savaşa hayır, #barışiçinelele !!!!

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Wuuuuu gerçektenn o biiirr yönetici olmuş :) Çok fena oluyor galiba bu Çınar'lar..Bizimki daha minik olmasına rağmen o da fena :) Allah onlara uzun sağlıklı ömürler versin inş... Bu arada tunalı daki hangi merdivenleri boyamışlar..Süpper olmuş, heryer gökkuşağı artık mükemmel :) sevgiler size..

larcencielblog dedi ki...

Sibel merhaba :)

Ya evet, Çınar isminde var bir tuhaflık :))) Amin, bütün çocuklara allah uzun ömürler versin!

Tunalı'da, aslında Atatürk Bulvarı'ndan Fransız Büyükelçiliği'ne giden merdivenleri boyadılar dün. Kuğulu Park'ın çocuk bahçesi koridorunun tam karşısına denk geliyor. Çok şeker oldu valla!!!

Bizden de sevgiler :)

ZEYNEP dedi ki...

Bizim evde de bu evin müdürü benim söylemi var ama Çınar kadar başarılı değil:))) öperim cingözü kocaman! Sevgiler!!

larcencielblog dedi ki...

Hahaha, Çınar "titr" ile ilgilenmiyor zaten, direkt sonuca gidiyor arkadaş :)

Sen de Arda'yı ve Can kuzusunu öp benim için!!! Özendirdiniz valla!!!

senay c dedi ki...

Müdür Bey:)))
heheheh çok güldüm okurken,
süpersin Çınar,bence sen bu yolda devam et:)))
sevgilerle
şenay

larcencielblog dedi ki...

Arada biz harcanıyoruz gerçi ama olsun tabii Şenay'ım :))) Öperim :))

Unknown dedi ki...

Bayıldım Çınar'ın diyaloglarına en çokta merdiven önündeki fotoğrafınıza
özgür Türkiyenin modern annesinin kendini çok iyi ifade eden oğlu :)

larcencielblog dedi ki...

Emine teşekkürler :)) Umarım modern Türkiye'de yaşamaya ve çoluk çocuk fikirlerimizi özgürce belirtebilmeye devam ederiz! Sevgiler :)

Benden Bizden dedi ki...

Hahaha, patrona laf yok!
Öperim kendisini :))

larcencielblog dedi ki...

Hahaha, evet, tam patron Banu :) Bir şey söylenmiyor zaten :))) Öperiz biz de sizi!!