28 Haziran 2015 Pazar

Çınar'ın Oyuncakları: Yaşasın Oğlum Lego ile Oynuyor!

Ay evet sonunda oldu, "niye bu çocuk Lego sevmiyor, halbuki en güzel oyuncak" yakarışlarımı yüce rabbim duymuş olacak ki Çınar birden Legolar'ı sevmeye başladı! Bir kaç kere yapmaya heves edince; ama evde bizim "daha ilerde sever nasılsa, sevmezse de biz oynarız" diye Amerika'dan aldığımız, yaşının çok üstünde Legolar'ı yapmaya kalkıp da hüsrana uğrayınca, biz de Toyzzshop'tan yaşına uygun Lego siparişi verip bir deneme yapalım dedik...


Çınar'ın seveceğini düşündüğüm, 4-7 yaş aralığına uygun Juniors Ninja Turtles legosuyla, 6-12 yaş aralığına uygun Star Wars legosunu seçtim. İkisi de hedefi tam 12'den vurdu diyebilirim! Öncelikle Çınar, çok sevdiği karakterlerin oyuncaklarıyla oynamaya bayıldığı için Legolar'ı pek beğendi. Yaşına uygun ürünler geldiği için de hevesi kırılmadan parçaları birleştirebilmeye başladı.


Ninja Turtles onun en çok sevdiği karakterlerden olunca öncelik onların oldu haliyle... Hemen minik arabayı yaptı, karakterleri diğer Legolar'ındaki karakterlerle bir araya getirip saatlerce oynadı oynadı... Miniği uzak tutmaya çalışmak zor oldu biraz ama olsun :)


Ama beni asıl mutlu eden, bir akşam işten döndüğümde, masada oturmuş, kendiliğinden Lego'nun yapım kitapçığına bakarak Star Wars Lego'sunu tek başına tamamlamış olmasıydı. O noktada Lego yapmanın keyfine varmış olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü sonrası çorap söküğü gibi geldi!

Artık her özel günde hediye olarak Lego istiyor (tabii biraz da Ninjago'lar sağolsun) ve verilen her harçlıkla Lego alma planı yapıyor. Babasıyla birlikte 8-14 yaş Legolar'ını oturup yapıyorlar. Allahım, Nurti'de takılıyor olaydım göğsümü gere gere güncelleme yapıyor olurdum ama kısmet :)

Şaka bir yana, gerçekten çok yararlı olan bu oyuncağı her çocuğun oynaması tabii ki şart olmamakla birlikte, sanırım aslında her çocuğun bu tür oyuncaklarla oynamaya başlama yaşı ayrı. Kimi 2 yaşındayken çatır çatır Lego yapar, kimi ancak Çınar gibi 6'dan sonra eğlenceye ayılır, kimi de belki hiç umursamaz. Dolayısıyla... 

Sakin Olun ve Başka Oyuncak Bulun :))


Mutlu pazarlar...

2 yorum:

BenguK dedi ki...

Bilim kahramanlarına da katılır belki Çınar bir gün? Tevfik Fikret de takım çıkartıyor diye biliyorum :) Eğer haber gelirse, mutlaka destekleyin katılması için, bol eğlenceli bir organizasyon.

larcencielblog dedi ki...

Bengü'cüm, bilgi için çok teşekkürler! Haberimiz olursa kesinlikle Çınar'ı bu konuda destekleriz :) Kendisi de isterse tabii :) Öperim çook!!!