22 Ocak 2010 Cuma

Minik Adam'ın İlk Yılı

Çınar doğduğundan beri blog tutamamış olsam da minik adamımın her "ilk"ini tarihleriyle bir deftere yazmıştım... sonra bu defter, "Çınar'ın doğumgünü için ilginç ne hazırlayabilirim?" diye düşünürken imdadıma yetişti :) 10 küsür yıllık akademik deneyimimi Çınar'ın defteriyle birleştirince ortaya bu poster çıktı:

Resmin üzerine tıklayınca büyük hali açılıyor olmalı. Umarım yazılar bir şekilde okunabiliyordur (belki bilgisayara indirip, zoom yapılırsa daha net okunur, uğraşırız derseniz yani. Çok eğlenceli ama, bence yapın :)) Minik Adam'ın bundan önceki maceralarını bu şekilde özet geçmiş olayım istedim :)

Tabii bu ilk yılın üzerinden bugüne kadar bir de 4 ay geçti... Çınar bu arada yürüme işini iyice kıvırdı, hatta koşmaya, dans etmeye, merdiven çıkmaya ve kendi etrafında fırıl fırıl dönmeye başladı (bu sonuncu aşama bizim açımızdan çok şenlikli oluyor... neden diye düşünürseniz kendi etrafınızda 3-5 tur dönüp yeniden düşünün :>). Hala çok kelime kullanmadan hayatını sürdürüyor (anne-baba-dede-anane-mama-atta-çişş-eegghh (pis)-ada (dayı)-po (top)-pa pa (helikopter... öyle ses çıkardığı için)-uff uff (tren, çuf çuf yani)- ve her tür hayvan sesi) ve işaretle, yapacağı şeyi tarif ederek herşeyi anlatabiliyor :) İş yapmaya, kendisine görev verilmesine bayılıyor; biz de onun bu sorumlu haline! Ufak tefek getir götür işlerini yaptırmaya başladık bile (bir şey al, bir yere götür, oraya koy gibi). Bu açıdan da aynı babasına benziyor, iş ver yapsın, görev adamı!

Daha fazlasını yeri ve zamanı geldikçe anlatayım... ve sizi Çınar'ın ilk yılıyla başbaşa bırakayım :)

Sevgiler! Başak

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Basakcim,
Super bir calisma olmus! Ellerine saglik. Zevkle okuduk, kapattik arayi.

Bu arada bana ne zaman bu sayfayi tiklasam sifre soruyor. Sanirim twitter icin. Bir mail atar misin diyecektim, yani istersen tabii. Mail adresimi yazmiyorum, robotlar icin (hiii kotu robotlar var etrafta, kokularini aliyorum:) Benim sayfada sol alt kosede jpeg olarak var, rica etsem, zorluk cikarmayacaksa... Acelesi yok. Yani sadece sayfaya her girdigimde soruyor da, o acidan.

Opuyorum Cinar'i, coook tatli her haline bittim:)))

Adsız dedi ki...

Haa bir de bu yorum gonderirken sifre soruyor ya, onu nasil koydun? Benim diger bloglarima robotlar dadandi da :(

larcencielblog dedi ki...

Hmm, işte bu ilginç...
Ya aslında şu twitter gadget'i çıkaacağım Evren, pek bi yararı yok, bi de üstüne bana bile şifre soruyor her seferinde, sinir bir şey!
Yorum gönderirken şifre sorma olayını bilmiyorum açıkçası, ben öyle bir ayar yapmadım ama bir araştırayım bakayım hesap özelliklerinden... belki bulurum :) Şuursuz bir blogcuyum ben, gaza gelip girince bu dünyaya böyle oluyor demek ki :))

Poster için yormlarına teşekkürler :) Bir de bu posterden çok daha harika bir fotokitap projesi var, onu da zamanı gelince paylaşırım :)

Sevgiler!

larcencielblog dedi ki...

Evren, sanırım buldum:
Benimki Türkçe olduğu için Türkçe yazıyorum.

- Sağ üst köşedeki "Özelleştir" kısmından "Ayarlar"a giriyorsun (2. tab).
- "Yorumlar"a tıklıyorsun,
- "Kim yorum yapabilir" (2. kutu) kısmında "kayıtlı kullanıcılar -OpenID dahil" seçeneğini işaretliyorsun.

Sanırım böyle olunca şifre soruyor. Umarım işe yarar, sevgiler! Başak

Göçebe dedi ki...

Merhabalar
Yaptığınız posteri çok beğendim. Hangi programı kullanarak yaptınız?

larcencielblog dedi ki...

Merhaba Mehtap, posteri öyle profesyonel bir programla yapmadım. MS Powerpoint'te düzenledim, sonra da Jpeg olarak kaydettim :)
Sevgiler!