5 Mart 2010 Cuma

Bu Da, Bir Bavul Kitap!

1 hafta önce tam bir bavul dolusu yeni kitabımız oldu! YavruSu'nun kitaplığından seçtiklerimize (solda) Seda Teyze'si de yeni hediye kitaplar ekleyince (aşağıdaki resimde, sağda), Hülya Teyze'mize Amerika'dan bir bavul kitap getirtmiş olduk (buradan, kendisine çok çok teşekkür ediyoruz yeniden).
          

İlk anda, kitapların hepsini birden minik adama gösterince, yavrucuğum ne yapacağını şaşırdı. Bir birine baktı, bir öbürüne! Çok heyecanlandı, sevindi! Biz onun coşkusuna daha çok sevindik, iyi ki almışız kitapları ve teyzesi iyi ki bir sürü yollamış dedik! Minik adam yatınca da, gruplandırdık kitapları; bir kısmını, daha sonra okumak üzere kaldırdık, bir kısmını da minik adam keyifle okusun diye kitaplığımıza koyduk. Anne, okunacak kitapların üzerine Türkçe çevirileri yazdı ki minik adam Mine Teyze'siyle birlikte de bakabilsin kitaplara.
  
YavruSu kitaplığından gelenlerden favorimiz "Close Your Eyes/Kapat Gözlerini" oldu... Bu kitap Çınar'ı büyüledi resmen, ilk gördüğü an, cumartesi gecesi uyku öncesi, hemen eline alıp kapağını açtı ve okumamı istedi. O gece sanırım 10 kez okuduk o kitabı; hatta, daha da okurduk da, iyica mayıştığı için "hadi uyuyalım" dedim. Uyurken kalkıp kalkıp "Googo" diyerek kitabı gösterdi. "GoGo", Çınar'ın önce Winnie the Pooh'un Tiger'ına, sonradan da bütün kaplan/kedigil familyasına verdiği isim. Sabah da kahvaltıda Mine Teyze'sine kendisi okudu kitabı, sayfaları açıp açıp "ıııggghhhaaaaaa, aaaaa, eeuuuoooooo, ggaaaaaaa" deyip, yeri geldiğinde de minik kaplan gibi gözlerini kapattı. Diğer favorisi de "Bear About Town/Şehirde Gezen Ayıcık" oldu. Dün gece de yarım saat boyunca döne döne ayıcık şehirde nerelere gitmiş, neler yapmış onu okuduk. Bu sayede minik adam uyku öncesi iyice mayışmış oldu ve günlerdir süren uyuma stresimizi dün gece yaşamadık!




Hediye kitaplarımızdan da önce 101 Dalmaçyalı'nın üstüne atladı -ee, ne de olsa "hav hav" var! Sonra Nemo'yu okuduk. O da, Çınar'ın favori hayvanlarından balıklı kitap çünkü :) Ama bu sette ilk bakışta favorilerimiz "On the Farm" puzzle kitap ve "Baby Einstein" aynalı kartlar oldu! Aslında yapbozlar bizim minik adamın ilgisini pek çekmedi bugüne kadar. Ne kadar denediysem, hiç oralı olmadı. Ama bu hem kitap, hem yapboz, hem içinde hayvanlar hem de traktör, yani "eeeııınnnnn" var! Tam onikiden vurdu hedefi kısacası! İlk başta yine yapbozları yerleştirmek yerine yalnızca kitabı okumayı tercih etse de, dün akşam baktım, traktör başta olmak üzere, köpeği, atı döndüre döndüre yerine koymaya çalışıyor tombik elleriyle.

"Baby Einstein" kartlarını da "atta" çantamızdan ayrımıyoruz hiç! Arabada, dışarıda iyi vaikt geçirmek için bire bir! Her kartın üzerinde bir "duygu" anlatılmış, arkasında da ayna var ki, çocuk o duyguyu kendisi taklit etmeye çalışırken aynada da bir yandan kendisini görsün, ne yaptığını anlasın, eğlensin! Bizim minik adam pek çoğunu yapabiliyor -şaşırıyor, seviniyor, heyecanlanıyor, korkuyor, ağlıyor, hapşuruyor, gülüyor... Tabii "gururlanmak" gibi ne olduğunu anlayamadıkları da var; ama, bu da işin güzel yanı! Demek ki bu kartların ömrü çok uzun olacak :)

Annenin hazırladığı gelecek kitap programında, "Susam Sokağı Aktivite Kitabı", "We Honestly Can Look After Your Dog/Köpeğinize Gerçekten Bakabiliriz" (geldiğinden beri, ben bu kitabı kendim 10 kere okudum sanırım :P), "Nemo Fish School", "Dalmaçyalılar" ve müzikli kitaplarımız "Whole World/Bütün Dünya" ve "Animal Boogie" var. 2-3 hafta sonra çıkabilmeyi umduğumuz İstanbul seyahatinde bizi epey eğlendirirler diye umuyorum!

Herkese bol kitaplı günler!


11 yorum:

Seda dedi ki...

Gule gule okusun Cinarcim,Seda teyzesi bu sayede cocuk kitabi doyumsuzlugunu biraz rahatlatmis oldu.Ben de kendisine tesekkur ederim :) Muzikli kitap icin de biz tesekkur ederiz,Sila sarkiya bayildi.Gece uyku oncesi kitabi acip bana sayfa sayfa sarkiyi soyletiyor :)

Adsız dedi ki...

Cok iyi ya :))
Kitaplari begenmenize cok sevindim. Minik adama iyi okumalar. Gogo'sunu da yerim ayrica, optum :D

Seda dedi ki...

Basakcim, siten telefondan yorum almiyor, kiniyorum :) yazdiklarim ucmus gitmis...

Rica ederiz, biz cok mutlu olduk hem sizin hem Cinar'in kitaplari begendigine. Sayenizde ben de icimdeki cocuk kitabi canavarini biraz daha sakinlestirmis oldum :)

Bol kitapli gunlere...

larcencielblog dedi ki...

Tum arkadaslarim,

Site heryerden yorum aliyor da yorumlar e-maille denetleniyor. O yuzden telefon vs gibi uygulamalardan belki "denetim icin bekliyor" ibaresi gorulemiyor olabilir. Yazdiklariniz ucmuyor, no panic :)

Sedacim,
İcimizdeki tuketim canavarini durdurmayalim o zaman! Birbirimizin bebelerine yarasin :P (Zira annem yine "yeter Basakim, doldurdunuz artik evi daha bir sey almayin"lara basladi).
Sila'nin kitabi begenmesine cok sevindim -o da YavruSu kitapligindandi (Whole World, Evrencim). Hehe, demek sana soyletiyor -yakinda kendi de soylemeye baslar bence! Cinar da sarki calmaya baslayinca dans etmeye basliyor hemen :)) Bu arada, Sila icin yeni kitap procelerim var, lutfen siz de bir sure kuzuya bir sey almayin da cakismasin :D (boyle surpriz yapilmaz, farkindayim, ama olur ya icindeki canavara yenik dusersin...)

Evrencim,
Gercekten YavruSu ve Cinar birbirlerine bezniyorlar galiba. Zevkleri epey tuttu! "GoGo"yu haftasonu ananeye bile goturduk. Dun aksam da eve donerken asansore bindigimizde Cinar birden gozleri isildayarak bana bakti ve "gakgak!" dedi! Eve girince de Super Karga kitabini buldu, kahkahalar atti, uykuya onunla daldik :)

Ikinize de yeniden, cok cok sevgiler, opucukler!!!

banu dilik dedi ki...

Selam Basak'cim, Ben Bruksel'den Banu..Blogunu Tuba iletti bana da cok begendim. Kolay gelsin tekrar

larcencielblog dedi ki...

Merhaba Banu!
Bizi izlediğine sevindik :)
Evlendiğini söylemişti Tuba, çok sevindim, mutluluklar diliyorum!!!
Bu blogu takip etttiğine göre, yeni haberler de mi var acaba? ;)
Öpüyorum çok, sevgiler!

banu dilik dedi ki...

Basak'cim, tabi niyet var ama senin yazdiklarini uygulamak icin daha cooooookkkkkk yol var..:-)..benim de bir blogum var, zaman zaman yazdigim, yazmak ve paylasmaktan hoslandigim icin karaladigim. istersen bakabilirsin: http://www.banudilik.blogspot.com/...
Hadi cok opuyorum

larcencielblog dedi ki...

:)
Deminden beri blogunda geziniyorum, harika! Sen yazdıkça, bakarım buraya artık! Bu arada, ne harika resimlerin varmış! Çok sevdim :) Bilhassa şu karakalem kızı... Ekledim seni reader'ıma, dediğim gibi, sen yazdıkça, ben de okuyor olacağım :)
Sevgiler!

Adsız dedi ki...

Evet aynılar hakikaten, yoksa A., T.'nin sen de benim gizli kardeşim misin :))) Bu arada bizimki de "KoKo" diyor. Kitabın ilk iki sayfasında aslancık şarkısının sözlerini değiştirip söylüyoruz:
"Bir küçücük kaplancık varmış, kırlarda ko ko koşar oynarmış
Annesi onu çok çok severmiş, babası onu çok çok severmiş,
Kaplancık doğayı çok severmiş, kırlarda oynar şarkı söylermiş"
diye... :-)
Sevgiler!

Seda dedi ki...

niye denetliyorsun ki yorumlari, ne guzel degisik yorumlar geliyor, eglence oluyor, sadece kendine saklama, hehe :)

larcencielblog dedi ki...

Evren,
Hmm, olabilir yahu... bu kardeşlik olayının aklımıza yeni geliyor olması ilginç! Araştıralım :P
Yalnız, senin bu yaratıcı çocuk şarkısı uyarlamalarına hayranım! Şu "Baltalar Elimizde" adlı sevimsiz şarkıya yazdığın yeni sözlere bayılmıştım! Şimdi de aslancık! O şarkıyı hep çok hüzünlü bulurum, küçükken her duyduğumda ağlardım. Ya bir çocuk şarkısında yavru aslanın babasını niye öldürürsün ki sen? Senin söylediğin şekli iyiymiş, böyle söyleyeyim ben de :))

Sedacım,
Zaten bütün hayatımızı anlatıyoruz internet üzerinden, bari yorum kısmında bir denetimim olsun değil mi? :) Ben sana mail atarım gelen abuk subuk yorumları, merak etme ;)