25 Ağustos 2010 Çarşamba

İlk Ateş

23 aydır ilk defa ateşlendi bizim minik adam...

Dün sabah alnı sıcaktı; ama, hem evde, hem okkulda ateşin ölçtük, 36.5 civarı çıktı.

Gece yatarken de biraz sıcaktı... bir şey yapmadık.

Sabah, 37'yi bulmuştu. Onda görmeye hiç alışık olmadığımız şeyler yaptı: bulduğu yere uzanıp yattı, kitap "okudu". Bir de üstüne kahvaltıdan sonra kusunca, hemen doktorumuza gittik. Orada 38,6'ya kadar yükseldi ateş. Elleri ayakları buz gibi oldu birden. Meğer bu, kalbin kendisini koruması için bir mekanizmaymış. Kalp kendini yormamak için, uç noktalara daha az kan pompalıyormuş...

Doktor muayene etti, boğaz ve gaita kültürü de verdik. Sonuç: Boğaz iltahaplı, kültürler temiz. Kulakta bir şey yok. Yani, üst solunum yolları enfeksiyonu! Zaten viral bir salgın varmış, bizimki de muhtemelen okkulda kaptı. Olacak bunlar, hazırlıklıydım. Bağışıklığı güçleniyor, diye bakıyorum olaya...

Doktorda paşa paşa İbufen'imizi aldık, eve Calpol yazdı. Ateş düşürücülerimizle yuvamıza döndük.

Neyse ki, bu hastalık bizi adli tatilde buldu. Çınar bugün evde, anneannesi yanında.

3 gün sonra tatile, Antalya'ya gideceğiz. O zamana kadar toparlanacağını umuyoruz.

Sürekli zıp zıp zıplayan oğlumun, ateş biraz yükselmeye başladığında kendiliğinden gidip bir yerlere uzandığını görmek çok garip, tuhaf... Neyse ki neşesi yerinde, öyle çok mahzun durmuyor. Anneannesi bugün "yoook, iyi olsun da hiç oturmasın isterse yerine" deyip durdu. Bence de; gerçekten, bir tek sağlıkları yerinde olsun çocukların!

Bir de, allah verecekse, böyle ufak tefek hastalıklar versin...

Ve de oğlum (ve hasta olan tüm çocuklar) çarçabuk iyileşsin!

NOT: Ekteki videoyu neşelenelim diye koydum. Geçen gün, AVM'de yemeğini kendisi yemek istedi. Önce makarnasına saldırdı, sonra yoğurt daha tatlı geldi! Buyrun bizim yiğidin yoğurt yiyişine:


Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır... from Basak Celik on Vimeo.

9 yorum:

Ömer Tuna dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun her şeyin başı sağlık di mi ama başımıza gelince anlıyoruz işte

Burcu dedi ki...

Çok geçmiş olsun Başak yalnız bu yaşına kadar yaşadığınız ilk ateş vakası olduğunu duyunca şok oldum açıkçası. Umarım kreşten alacağı mikroplarla hemen başedebilir bundan sonrasında.

Sen Gelince dedi ki...

Başak'cım öncelikle maşallah, bugüne dek ateşlenmemiş olmasına çok şaşırdım... Ve tabii ki geçmiş olsun. Sanırım bizim kızla aynı virüsü paylaşıyorlar... Belirtiler ve zaman aynı... Ama Allah'tn çok ağır seyrtmiyor... Çabucak atlatın hemen...

larcencielblog dedi ki...

Ömer Tuna,

Teşekkürler, evet her şeyin başı sağlık.

Burcu,

Teşekkürler. Babasına benziyor, maşallah, güçlü bir bağışıklığı var. Yoksa, hiçbir zaman süper hijyenik bir ortam sunmadık kendisine. Hatta, sokakta, AVM'de falan da yerlere yatıp oynar. Çok meyve ve sebze yiyor, belki katkısı olmuştur. Bu kış muhtemelen hastalıklarla geçecek, bakalım, en hafif şekilde atlatır umarım.

Özlem,

Teşekkürler. Evet neyse ki çok ağır değil... umarız çabuk atlatırız.

Sevgiler, Başak.

Adsız dedi ki...

Bu vakte kadar ateslenmemis olmasi gercekten harika! Bizimki 12. aydan beri her ay atesleniyor. Hem de her defasinda en az 39.3, 41'e bile cikti bir kere. Atesle ugrasmak cok zor. Bu eller ayaklar olayini bilmiyordum, cok mantikli. Cok gecmis olsun ve de kolay gelsin!

Bu arada sizin yigidin yogurt yiyisi cok guzel, bizimkine de ogretsin please :)

Gamze dedi ki...

Çınar'a çok geçmiş olsun, kolaylıkla ve çabucak atlatmanızı diliyorum:( Ayrıca videoda çooook şeker, maşallah:)

Seda dedi ki...

Gecmis olsun Cinar'cima. Valla biz bile okkulsuz ates atlattik bir sefer. Ayni Cinar gibi bitkin dusup, ayni gun icinde 4 kez felan uyumustu!!

Ben de bu kistan biraz korkuyorum ama neyse daha kotusu olmasin, tatil iyi gelir simdi, tuzlu su vs. :)

Gamze dedi ki...

çok geçmiş olsun, kıyamam:( En kısa zamanda çabucak atlatmasını diliyorum...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

23 aydır ateşlenmemiş olmasına şapka çıkarıyorum. minik adamın bağışıklığı kuvvetli sanırım. geçmiş olsun, en yüksek ateşiniz bu kadar olsun.