12 Ocak 2012 Perşembe

Bilinçli Taksir

Anneanne: Çınar, kırmızı ışıkta araba geçerse ne olur?
Çınar: Biliinci taksil (bilinçli taksir)!
Anne: Naassııı yani????!!!!

Şöyle efendim :)

Çınar ve anneanne taksiyle okuldan eve dönerken Çınar 5 dakikalık yol boyunca 1 saniye olsun susmaz. O olursa n'oolur, bu olursa n'oolur, araba kırmızı ışıkta geçerse n'oolur... Anneanne de en son fenalık geçirip "ben şunu bir kilitleyeyim" diye düşünür ve "araba kırmızı ışıkta geçerse bilinçli taksir olur Çınar'cım" der. Bizimki, kilitlenmekten ziyade "Nee, ne olur? Bir daha söyle..." diyerek olaya balıklama dalar.

Ve sonuç: yukarıdaki diyalog!

Papağan gibi ezberlemiş olmaktan ziyade, "Bilinçli taksir ne zaman olur Çınar'cım?" diye tersini sorduğumuzda da "alabalaa kıımızı ışıkta geçeeleese oluu" yanıtını verebiliyor.

Biz bu arkadaşın göbeğini boşuna Yargıtay'ın bahçesine gömmemişiz, onu anlamış olduk böylece! Hukuki yardıma ihtiyaç duyarsanız, Çınar Hukuk Bürosuna bekleriz :)

6 yorum:

Cianan Teyze dedi ki...

Çınar, bir deli oğlan! Senin şu oğlunu şöyle bir sıkıştıra sıkıştıra sevmek istiyorum, gel gör ki izin vermiyor :)

Deli Anne dedi ki...

Ahahahh! Anenannenin pratik zekasına hayran kaldım, hani elinin körü olur demeye ramak kaldığımız hatta dediğimiz yerde o son drece zekice olaya son noktayı koymuş.. bayıldım:)

larcencielblog dedi ki...

:)) Anneanne Çınar'a "elinin körü" diyeceğine hayatı boyunca hiç konuşmaz daha iyi :)) Ama pratik zekası da iyidir... azıcık çekseymişim keşke :)

Benden Bizden dedi ki...

hahaha, supermis bu :) Gorursem ben de soracagim Çın'a!

peyibal dedi ki...

Ay Çınar, sen bal mısın , şeker misin oğlum ya:))) Anneanne tohumdan hukukçu yetiştirmeye başlamış:))))

larcencielblog dedi ki...

Tabii, her daim hukuku yardım veririz efendim :)))