17 Ocak 2012 Salı

Eğitim Zaiyatı :)

Bugün bizim minik adam okuldan, parmağındaki kesiğe ve alnındaki mor baloncuğa eşlik eden iki kaza raporuyla geldi. 

Alındaki baloncuk tamamen "us duran çok yaşar" özlü sözünün (çok yaşa anneanneciğim) cuk oturduğu bir durum. Jimnastik salonunda koşarken kafasını duvara "gömmüş", tabir-i caizse. Kaza raporunda "oynuyordu" yazıyor. Ben biliyorum onun nasıl "oynadığını". Bir kere, koşarken önüne bakmazsan, yalnızca o baloncukla kurtardığına şükredersin!

Parmaktaki kesik ise "portakal sıkma çalışması"ndan. Bizim okulun değişik "aktiviteleri" var. Çocuklara "atık pet şişelerden kardanadam" tarzı sanatsal etkinlikler yerine, evde anne-babalarının işine yarayacakları aktiviteler yaptırmayı tercih ediyorlar: araba yıkamak, ekmek/portakal/elma (her biri bir seviye) kesmek, sarma sarmak, mantı bükmek (gerçekten!) bunlardan bir kısmı. İşin doğrusu, ben bayılıyorum buna! Hem ileride hafifleyecek iş yükümü (zaten beceremiyorum yemek yapmayı, devrederim mutfağı Çınar'a, keser, doğrar, sarar, büker, pişirir...) hem de onların gerçek hayat deneyimi kazandıklarını ve "bir şey başardıkları" hissini aldıklarını düşününce nasıl olmayayım ki!

Eh, tabii ki, kör sayılacak bıçakla da olsa bir şeyler yapılınca, ufak tefek kesikler olağan. İşin aslı, Çınar'ın eve geldiğinde "dik-latli olmadığım için pootakal çalışmasında palmağım kesildi" demesi bile onun için büyük ve önemli bir deneyim. Daha önceden korkusuzca üstüne atlayabileceği bıçakların canını acıtabileceğini kontrollü bir biçimde öğrenmiş oldu.

İlgililere not: Dinozorlu yara bandı Rossmann'dan, Altapharma marka :)

Olay raporu: "kanama durduruldu" kısmına hep birlikte çok güldük :)

Zaten ne demiş ünlü çizgi filmi düşünürü Kayıp Balık Nemo'nun Dory'si:

Çocuğunun başına kötü bir şey gelmesine izin vermezsen,
hiçbir şey gelmesine izin vermemiş olursun!

İyi şeylerin de... 

10 yorum:

Cianan Teyze dedi ki...

duplo docus mu o yara bandındaki? :) geçmiş olsun çınar'ım, yerim senin o yara bantlı dolma parmaaanı!

nicole dedi ki...

geçmiş olsun çok Çınar'a... Parmağı bantlı daha da mı şeker görünüyor ne!!! Kaza raporu olayı da çok komik yahu :)

larcencielblog dedi ki...

Cianan'ım, duplo docus değil
dipladocus :))) Zasten o banttaki de dipladocus değil; çocukcağız elli saat açıkladı sana boynu uzuuuuun, kuyluğu uzuuuuun diye, uzun mu bunun boynu allasen? Du ben sana foto bulup göndereyim :D

Nicole'cüm, çok teşekkürler. Ehehe, bant hafif sıkıştırınca tam dolma oldu parmaklar. Kaza raporları komik oluyor hakikaten, umarım siz hiç almazsınız :)

Hande dedi ki...

Çok geçmiş olsun kuzuya..

larcencielblog dedi ki...

Çok teşekkürler Hande :)

edanik dedi ki...

ne güzel tek başına portakal soyabiliyor olması.bızde soyup ayıklayıp önüne koyuyoruz,tek yesin diye:) ıtırın blogunda bademcikle ilgili yorumunuz gördüm.bende iyi bir doktor arıyorum.bana mailden dönebilirseniz cok sevınırım:)
edanik@hotmail.com işitme testi hangı durumlarda isteniyor?

kezbant dedi ki...

Geçmiş olsun Başak'cım.. Kıyamam ben o minik lokum ellere, öperim o şişik alnını.. Bakalım bizim başımıza neler gelecek geçtiğinde :)

peyibal dedi ki...

kuzum yaaa, ard arda zaiyat fena olmuş.ama yapacak birşey yok, böyle ufak tefek kazalar olmasa hayat sıkıcı olurdu çın çın:)

hem , parmağını kesmeseydi o yara bandı takılmayacaktı, bir eğlenceden mahrum kalacaktı oğlum:))

Çınar, aramızda kalsın ;biz yara bantlarını çok seviyoruz, bir yerimiz acımasa bile her fırsatta, neresi denk gelirse yapıştırıyoruz:))

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Kezban'cım :)

Teşekkürler Pınar Teyze'si :) Çınar çook sevindi buraya geleceğinizi öğrenince :D Hehe, Efe2ye ayıralım dinozorlu bantlardan, geldiklerinde yapıştırırız :))

kezbant dedi ki...

cuma akşamı 4 kutu dinozorlu yara bandı aldım Başak :) (Çınar'ımın huyunu biliyorum tabi :))) 1 kutu bitti :D gerçi bir yara var gerçekten parmağında ama, yara olmayan parmaklara da yapıştırıyoruz :D