10 Ocak 2013 Perşembe

Bolulu Aşçı Çınar Usta'dan Kremalı Tavuk Tarifi!

Çok iştahlı bir çocuk olmayan Çınar yavrum iş yemeği yeme değil de yapma konusuna gelince herkesten önce mutfağa dalmasıyla meşhurdur! Dolayısıyla, ben ne zaman mutfakta yemek yapsam, Çınar da işin içindedir. Bu aralar, bir şeyleri soyup-doğrayabildiğinden beri, yemekleri neredeyse kendisine yaptırıyorum diyebilirim!

Bu yemeği de, çok ufak yardımlar alarak, ben anlattım, o yaptı! Tavukları ben doğradım; havuçları "birlikte" soyup "birlikte" rendeledik. Kalanı kendisine ait...


Kremalı Tavuk

1- Tavuk inciği kuşbaşı doğrayın (çok minik olmasına gerek yok) (1/2 kg)
2- Havucu soyup rendeleyin (1 adet)
3- Kabağı soyup rendeleyin (1 adet)
4- Hepsini yoğurun
5- 1 paket krema ekleyin, karıştırın
6- 1 paketten biraz az toz mantar çorbasını üzerine serpin, karıştırın
7- 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin

Afiyet olsun :)

NOT: Krema ve toz mantar çorbası nedeniyle belki çocuklara yedirmek istemeyebilirsiniz; ama kendiniz için düşünebilirsiniz. Hem çok pratik bir yemek, hem de çok lezzetli oluyor ;)

NOT2: Mutfak önlüğünü "talented Mrs. Hobidich" dikmişti, hediyeydi. Aynısından bende de var, blogun eski takipçileri hatırlar sanırım! Bayan Hobidich'e ulaşmak isterseniz hobidich@gmail.com dan mail atabilirsiniz :)

32 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bu çocuğu yerim yer!
Allahım nasıl tatlı ya, binlerce maşallahh, benim yerime yanaklarını mıncır:)

larcencielblog dedi ki...

Ben senin yerine yerim Aysel Ablamız :) Teşekkür ederiz... Ankara'ya mıncırmaya yolunuz düşerse bekleriz :))

senay c dedi ki...

Başak'çım,
çok tatlısınız,Çınar yavrusuna önlük de şapka da pek yakışmış,master şefim benim:)
sevgilerle
şenay

larcencielblog dedi ki...

teşekkür ederim Şenay'cım :) Öperim seni de güzel yavrularını da!

Adsız dedi ki...

İnşallah canım inşallah:)

Benden Bizden dedi ki...

Sizin evde böyle şef varken sırtınız yere gelmez sizin! Sen ikinciyi de yap, üçüncüyü de :P
Krema yerine süt kaymağı, toz mantar çorbası yerine de kavrulmuş mantar koysak olur mu acaba?
Ellerine sağlık Çınar Usta :)

larcencielblog dedi ki...

Hahahahaaa, zaten Çınar "ben kardeşimin bakımıyla ilgilenirim anne" diyor :P Yapayım di mi? :P

Hmm, süt kaymağı da kremdaki hafif ekşimsi tadı veriyorsa olur :) Ben o kremanın içindeki tadı bulamıyorum sanki hiçbir şeyde :P Ya aslında mantar çorbasının toz kısmı daha mühim. Hem yemeğin hafif sulu, hem baharatlı, hem de kıvamlı olmasını sağlıyor. O yüzden daha bir alternatif düşünebilmiş ve bulabilmiş değilim. Zaten ben kim, yemek yapmak kim; bir de üstüne alternatif bulacağım :))) Ama fikirlere açığım :)

Kurdeleli Kedi dedi ki...

Tarifi sevdim, Çınar'ı daha da sevdim :) maşallah eline de pek yakışmış.. Genelde kız çocukları yardım eder ama erkekler pek yanaştırılmaz ya mutfağa, ne güzel böyle birlikte yemek yapmanız, onu da alıştırmanız.. Birçok anne eminim rendeden uzak tutuyordur çocuğunu, ama yapa yapa öğrenecekler değil mi :)

larcencielblog dedi ki...

Kurdeleli Kedi, valla okulda onlara herşeyi kestirip doğratıyırlar :) Ben de evde de yapmasına izin veriyorum :) Rendeyle en fazla parmakları birazcık acır en kötü ihtimalde; ama zaten öyle öyle de öğrenir :)

Teşekkürler güzel sözlerin için, sevgiler :)

Benden Bizden dedi ki...

O zaman biraz daha düşünmek lazım alternatif için. Belki baharatları karıştırıp ortaya karışık birşeyler yapılabilir. Ama eminim mantar tozu olmadan da gayet güzel bir yemek oluyordur. Malzemelerin hepsi çok lezzetli. Krema konusunda o ekşiliği ne verir bilmiyorum ben de, süt kaymağını ekşitsek :PP
Az önce Elfananın yazısını da okudum ve karar verdim, çocuğun yaşı büyüdükçe anneye 2. çocuk konusunda yardım etme isteği de artıyor. Özellikle 4 yaştan sonra gelen kardeş isteği de cabası. Naapsak, ertelesek mi demeye başladım! Aman neyse, zaten istemekle de olmuyor :P

larcencielblog dedi ki...

Banu :))) Evet aslında, karışık baharatla deneyeyim bir gün de, bakalım nasıl olacak?

Ya valla, şimdi ben kendim 4,5 sene beklemişken, sana sırf gebedaşım ol diye "aaa herkesin koşulları farklı" diyemeyeceğim. Hoş, öyle ama, ne bileyim, 5 yaş ara iyi geliyor bana :)

Ama yine de, senin hazır olduğun zaman herşeyden önemli. Anne karar verdiyse 2 de olur, 5 de 10 da :) Gerçi 10 zor oluyor, ablamlardan biliyorum :D

Benden Bizden dedi ki...

Denersen sonucu bildir :)
Hazır olmak nasıl oluyor tam bilemiyorum ama istiyorum be yaw :)
Hayırlısı işte, bak istedik de ne oldu, geldiğiyle gittiği bir oldu :(
Hayırlısı, her şeyin hayırlısı...

larcencielblog dedi ki...

Dener ve bildiririm :)

Bence hazır olmak "istiyorum be yaw" demek :) Zira, ilk çocuğu bile bile ikinciyi isteme cesareti tam olarak hazır olmak demek bence :)))

O deneyim için çok üzüldüm Banu :( Ne bileyim, akıl hazır olsa da, vücut olmayabiliyor demek ki... allah bir daha yaşatmasın...

Benden Bizden dedi ki...

Sağol canım, Allah kimselere yaşatmasın..

larcencielblog dedi ki...

Amin Banu'cum...

Di dedi ki...

Çınar seni yerim!
Nasil yakismis sana onluk :)
Cok tatlisin cok.

larcencielblog dedi ki...

Teşekkür ederiz Di'ciğim :)))

Itır dedi ki...

Süt kreması neden çok zararlıymış gibi yazmışsınız Başak ve Benden bizden? Süt kreması gayet saf ve zararsız bişey, sadece biraz yağlı ama zaten tereyağı, kaymak yiyen çocuk gayet rahatlıkla tüketir. Ben balkabağı ve brokkoli çorbalarına hep eklerim cüceler de 9-10 aylıktan beri o çorbalardan içer..yada kremalı mantarlı makarna filan..Emmeeee mantar çorbası tozu için aynı şeyleri söyleyemiyciim..Direkman monosodyum glütomat..Acaba baharatlı un işe yarar mı? Kekikli tuzlu karabiberli belki azcık körili un karışımı? Denemek lazım..Başak bir dahakine bu şekil dener misin zira ben yemek yapamıyorum daa! ;)

Adsız dedi ki...

Pek akilli oglunuz maasallah nazar degmesin :) Gelininiz yasadi :D

Sevgiler :)

larcencielblog dedi ki...

Ay Itır, ben bu konularda o kadar cahilim ki :) Valla. Paketli gıda direkt "cıs" kategorisinde benim için. Ha bu demek değil i yedirmiyorum; örnek, şekil 1-A, yukarıdaki yazı :) Tamamen cehaletten sordum yani :))

Ben gerçi ne hamileliğimde içtim o çorbalardan ne de Çınar'a şimdiye kadar içirdim de, bu yemeğin içinde olunca dayanamadım :/

O dediğin un karışımı olabilir :) Dur hakikaten ben ufak bir miktar deneyeyim, olmazsa kısmet artık :D Çok basit bu valla, hop diye yapılır :)

larcencielblog dedi ki...

Adsız, teşekkürler :) Evet, ileriye yatırım bizimki; hayır dua alırım belki :P

elif dedi ki...

Biz kekten kurabiyeden öteye gidemedik yav, sizi kutlarım, süper valla..
Bu arada kardeş yazılarını okudum da, hazır hissediliyor mu, kaç yaş ara en ideali bilemiyorum ama evde okula giden bir kardeş varsa doğumun kışa denk getirilmese iyi olacağını biliyorum..

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Elif :)

Hmm, kış "o evde annemle, ben niye okula gidiyorum" meselesinden mi uygun değilmiş?

O benim de aklıma geliyor aslında. Olmadı, Şubat tatiline denk getireyim :P Şaka bir yana, ben de açıkçası ilk günlerde büyük çocuğun evde çok fazla olmamasının daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Bir yanda sürekli emmek isteyen, uğraşılması gereken bir bebek, diğer yanda o ilginin kaç zamandır kendi üstünde olmasına alışık bir abiyle ne kadar ve nasıl baş edebilirim bilemiyorum :)

elif dedi ki...

Benim uzunca süredir tek gündemim hastalık olduğu için hiç açıklama yapma gereği duymadan yazmışım. Okula giden çocuğun getirdiği kış hastalıklarından dolayı kardeşin doğduğu andan itibaren hastalıklarla uğraşmaması için doğum yaza dogru olsun. Rahat rahat bebeksel işlerle uğraşın, emsin,uyusun,gezsin,güneş alsın,sen daralma. Büyükle ben çok zorlanmadım, henüz ufaklık 3 aylık çok bir hareketi olmadığı için belki de, o evde ben niye gidiyorum da yaşamadık biz pek.Hamilelikte tek düşündüğüm olay buydu,Nazlının psikolojisi.Şimdilik rahatız çok şükür.. Ama maaile hep hastayız:(

larcencielblog dedi ki...

Elif, ben de yorumu yazıp gönderdikten sonra "hmm, belki de hastalıkla ilgilidir yorum" diye düşündüm fakat geri dönemedim :)))

O konuda haklısın. ama zaanlama olarak ne yazık ki en uygunu kış gibi görünüyor... bakalım, kısmet :)

ikicocukmasalim dedi ki...

Tarif dehşet bir şeye benziyor ama Çınar'ın görüntüsü daha dehşet güzel:)

larcencielblog dedi ki...

Pelin, tarif hakikaten dehşet güzel :) Haha, ama ben de sol üst fotodaki kollardan böyle dalmak istiyorum her gördüğümde :))

Tannesi dedi ki...

O tatlı aşçının elinden her şey yenir! Maşallah ona!
Demek ona yaptırdın yemeği, ayyy nasıl güldüm; çocuk işçi çalıştırdığın için hemen işçini kaçırıp kurtarmaya geleceğim. Ve o minik işçiyi mıncıracağım. :)
Tarif çok pratik ve leziz görünüyor. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim. :)
İkinizi de öpüyorum.

larcencielblog dedi ki...

Hehe, yeniyor valla Tannesi :))

Çocuk işçi çalıştırmaya bizi kreşimiz alıştırdı. Herşeyi çocukların yapmasına yönelik bir eğitim sistemleri var, valla çok işimize yarıyor :D Kuzenim de "sosyal hizmetlere şikayet edeceğim sizi" diye dalga geçiyor zaten :P

Fakat hakikaten, çocukların iş yapmasına izin vermek özgüvenlerini çok geliştiriyor, onu fark etmiş bulunmaktayım :))) Çocukları dha çok çalıştırmalıyız yani, tamaaaamen özgüvenleri için :P

Ben de seni ve tatlını öpüyorum!!!!

NOT: Tarifi de öneririm. Bu arada, dün akşam reklamlarda gördüm, Knorr çorbalarının içine Monosodyum Glutamat eklemdiğini iddia ediyor. Yerine ne koyuyorlar bilmiyorum, bilen var mı ki?

Tannesi dedi ki...

Evet evet katılıyorum. Ben de TATLIM'ın uykudan kalkmasını bekliyorum. Uyanınca iki renkli sütlü tatlı yapacağız birlikte. :)
Aaa onun yerine ne ekliyorlar acaba, ben de merak ettim. Öğrenirsen bu yazıya yorum olarak yaz da, biz de haberdar olalım lütfen. :)

larcencielblog dedi ki...

Yaptınız mı tatlınız? Nasıl bir şey merak ettim :)

Ok, öğrenince yazacağım :) Öptüm!

Tannesi dedi ki...

Evet evet, yaptık tatlımızı. :) Ben de bir ara onu yazayım... :)
öpüyoruz sizi...