11 Ocak 2013 Cuma

Yoga!

Geçen akşam tam pijamalarını giydirdim, yatırmak üzereyken bizim minik adam birden yere oturup bağdaşımsı bir şey kurdu ve ayaklarının üzerine kapaklandı. N'apıyorsun, dedim, "kaplumbağa oturuşu" dedi. İçimden "kaplumbağa oturuşu nedir ki" diye düşünürken dışımdan "kim öğretti sana bu oturuşu?" diye sordum. Yanıt: "Yoga öğretmeniim!".

Hah, dedim, annenin bilmediği, hayatında yapmadığı aktiviteler serisi, no bilmem kaça hoşgeldik! Okulda yoga dersleri olduğunu biliyordum; ama nedense, Çınar nasıl olsa o kadar hareketsiz duramaz, diye derse katıldığını hiç düşünmemiştim. Meğer katılıyormuş! 

Tabii, hemen gaza gelen anne modeli olarak "ee" dedim "başka neler öğretti yoga öğretmenin?". Hemen başka bir hareket gösterdi, bunu ilk değil de ikinci olarak hatırlamasına şaşırdım; zira hareketin adı dinozor duruşuymuş -tabii ki yogada böyle bir hareket bulamadım baktığımda. Sonra kendiliğinden bana "kaplan duruşunu" ve epeyce uğraşarak "ağaç duruşunu" gösterdi! 

Sol üst: Kaplumbağa duruşu/turtle pose, Sağ üst: Kaplan duruşu/Tiger pose
Sol alt: Dinozor duruşu :), Sağ alt: Ağaç duruşu/Tree pose

Bağlantılara tıklarsanız, bu duruşların asıllarını görebilirsiniz. Doğrusu, yaşına göre başarılı bence bizim minik! Daha sonra kendine hırs yapmış herhalde, ağaç duruşunu çok daha dengeli de yapabildi. Ben de milyon tane fotoğraf çektim. Ertesi gün anneanne ve dayıya yoga öğretmeye çalıştı; ve fakat her ikisi de daha "Kaplumbağa Duruşu"nda sınıfta kaldıkları için sanırım vazgeçti. Dün de babasına gösteriyordu; ama sonuç ne oldu bilmiyorum.

Ben ailenin en esneği çıktım, kaplumbağa duruşunu bile, Çınar kadar olmasa da, yapabiliyorum! Her akşam bana azar azar yaptırsa mi yoga diye düşünmüyor değilim şimdi... o kadar okullara gönderiyoruz, bir yararı olsun efendim, değil mi?

Mutlu haftasonları! Sağlıcakla ve sporla kalın :)

10 yorum:

denizcin dedi ki...

ay bizde de aynı durum var inanmazsın, tabii görüntü olarak bu kadar mükemmel değil :) çocuklar pek sevmiş bu dersi :)

larcencielblog dedi ki...

Hahaa, hadi ya, senin kızları da çok görmek isterdim :)) Demek ki öğretmen gerçekten iyi, çocuklara sevdirmiş... korsan korsan bizde mi gitsek acaba? :))

denizcin dedi ki...

ya ben dersteki hallerini çok merak ediyorum ama bir türlü kamera bulup da veremedim çeksinler diye. ben gitsem izlemeye, bana yapışacakları kesin :)

larcencielblog dedi ki...

Ancak gizli gizli izleyebiliriz Deniz, görünürsek fena :)) Hilal'den rica etsek de cep telefonuyla çekse azıcık? :)

denizcin dedi ki...

bence de biri bizi görüntülerle donatsın da rahata erelim :) toplu istek yollayalım Hilal'e ;)

larcencielblog dedi ki...

Yollayalım yollayalım :)

Unknown dedi ki...

bende böyle bir yoga öğretmeni istiyorum lütfen :)

larcencielblog dedi ki...

Merve'cim, yavrucağım seni görse yavşamaktan yoga falan yapamaz; yalan olur yani o iş :))

meltem dedi ki...

Başak sen facebook'a koyunca ben de İdil'in ağzını aradım kaplumbağa duruşu falan diye. Yavrum çok içli bir şekilde, anne ben onu iyi yapamıyorum, bak alnım yere değmiyor demez mi!! Neyse sonradan kelebek duruşu falan kendince iyi yaptığı bir şeyler gösterdi de özgüven tekrar yerine geldi. Bazen görünmez olup bunları derste dikizlemek istiyorum.

Bu arada servis gelince Çınar'ın bana idil'in annesi şöyle böyle diye laf anlatmasına bayılıyorum. Eve gecikmeyecek olsa alı koyup konuşturucam:-))

larcencielblog dedi ki...

Allahım, kıyamam ben kızıma!!! Ay hem güldüm hem üzüldüm Meltem! Bak kelebek duruşunu bilmiyoruz biz, Çınar da onu beceremiyor tam sanırım, hahaha :)))

Ya bizimkine gevezelik etmek olsun, hiç susmuyor ki :) Sen alıkoy, ben de işten nefes nefese yetişmeye çalışmam hiç oolmazsa :P

Öpüyorum seni ve kızları! Bu ara Çınar'ın ağzında sürekli İdil var, hayırdır inşallah :)