29 Mart 2011 Salı

Bahar Karşılaması

Geçen pazar bahara hoşgeldin dedik...

Talep Çınar'dan geldi. Sabah uyandı ve "Been paaka ditceeem, tepçeeyle toppağı kazcaaam, kaamona doolduucaaam!" dedi. O zaman istikamet Ahlatlıbel, dedik! Öğleden sonra saldık kendimizi ve oğlumuzu çimene...

İyi ki de salmışız. Yaptığı ilk hareket, yere yüzüstü yatıp çimenleri ve toprağı koklamak, sonra da yanağını toprağa yaslamak oldu! Tamam yavrucum; adın Çınar da, sen bir insansın, ağaç değilsin :)

Toprakla vuslata erdikten sonra bütün Ahlatlıbel'i bir uçtan diğer uca koşarak geçti. Koşmakla öyle meşguldü ki, havuzları pas geçti (biz de derin bir nefes aldık!). Yorulunca da piknik örtümüzü serdik, kuruyemiş eşliğinde kepçeyle toprağı kazdık, kamyona doldurduk. Daha doğrusu, babası ve Çınar yaptılar inşaat işini, ben de fotoğraflarını çektim! Birz park, biraz uçurtma... Bahara "merhaba" deyip, haftaya yeniden görüşmek üzere evimize döndük!


Evet, hoşgeldin bahar! Bu sene de senden çok ümitliyim... bezi bırakacağız, emziği bırakacağız. Seninle başaramazsak, en azından yardımcı ol ki, yazın işi kolaylaşsın :)

Haftaya yeniden görüşürüz, kendine iyi bak!

8 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Bahar geldi ocukların keyfi yerine geldi:)
Maşallah yakışıklıya çok eğlenmiş çook:)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Kız bu fotoğraflarda bi adam olmuş geldi gözüme.
sen merak etme annesi o dediklerini hiiiç üzmeden halleder oğluş.

larcencielblog dedi ki...

İkiz Annesi, kesinlikle :)

Yasemin'cim, gerçekten siması değişti; çocuk olmaya daha yakın sanki sanki :) Valla bilemiyorum, bir darlanıyorum düşündükçe ama; düşünmemek, yapıvermek en iyisi sanırım :)

peyibal dedi ki...

Bebeklikten yavaş yavaş sıyrılıyorlar, ne kadar da çabuk büyüdüler :))Herşey yaşanıp bittikten sonra insan geçmşe dönünce ,olayları sadece gözünde büyüttüğünü anlıyor.Bu yaz Çınar da bezsiz bebek olacak, emzikten de sıkılır belki Başak;belki de çocuğum hiç uğraştırmadan hepsine birden kendisi karar verecek.

Sarp dedi ki...

Ordan yazayim burdan yazayim doyleyim sorayim diyorum:Cinarvimin saclari uzadikca pek degisti simasi,saclar cocuklastirdi sanki,cok tatli :) bez,emzik kolay gelsin,bahar halletsin,operim!

larcencielblog dedi ki...

Pınar'cım, ben de kendi karar versin diye bekliyorum :) Emzik sanki daha az sıkıntılı olacak gibi, çünkü sabah uyanınca çoğu zaman kendiliğinden masaya bırakıp "anne kuş gelsin alsın" diyor. Bezi bilemiyorum; ama olacak bir şekilde işte :)

Sarpcan, evet, saçlar uzadıkça daha bir farklı çocuk oldu. Hehe, kıvırcık saç fakiri ana-baba olarak, Çın'ın saçları uzayıp da arkaları kıvrılınca kestirmeye kıyamdık; önleri düzelttiriyoruz, arkalar uzuyor :) Yalnız gerçekten böyle iyice çocuk oldu; hatta son fotolarına bakınca, karşımda minyatür Ahmet görüyorum iyiyce :))

Seda dedi ki...

Ay Sarp degil o ayol benim Seda,Sarp benim tlfdan kendi hesabina girmis uyanik,hatlar karismis :)

larcencielblog dedi ki...

Yalnız ben de hiç anlamadım iyi mi? Birbirinizle çok özdeşleşmişsiniz :))