16 Mart 2011 Çarşamba

Kurtarıcı Çınar Maceraları -3

Bizde "kurtarma araçları" maceraları bitmez!

Çınar'ın ambulans ve itfaiye arabası hasretini dindirmiştik; ancak, bir türlü "binebileceği" bir polis arabası ya da "çekici!" bulamamıştık!

Geçen ay, rutin haftasonu park gezimizi yaparken nazik bir polis memuru Çınar'a aracı göstermeyi kabul etti. Çınar aracın ışıklarını yaktırdı; yalnızca mavi ışık yanınca "kımınıyı da çalıttııır" buyurdu; neyse sonunda gönlü oldu! Pek heyecanlandı yavrum!


Gelin görün ki, arabamız bozulmadan herhangi bir çekiciye binme ihtimali olmadığından ve biz de arabamızın bozulmasını hiç istemediğimizden, kurtarma araçlarının "çekici" kısmı hayal olarak kalır sanıyorduk. Neyse ki imdadımıza kar ve Ersel Dayı yetişti :)

Ersel Dayımız şehrimize gelmek için son 10 yılın en şiddetli karını beklemiş, sağolsun. Annemlerin evinin önünde park ederken de, arkadaki demir park çubuğunu görmeyip arabanın tamponunu çubuğa takmış. Önce çok dertlendik araba yerinden kıpırdamıyor, nasıl olacak, diye... ama sonra, arabayı kurtarmak için çekicinin geleceğini öğrenince, içten içe sevindik (Ersel'cim, itiraf...). Uzun bir bekleyişten sonra çekici geldi. Oğlumun hayret ve korkuyla karışık bakışları arasında, "ıhışları nanarak" aracı bu zor durumdan kurtardı. Eh, oğlum da, direksiyonunu çeviremese de, kasasında birazcık yürüme fırsatı buldu!



Tabii sonra Çınar'ın gündemi tamamen Ersel'in arabası ve çekiciden ibaret hale geldi:

"Eeetel'in alabaçı boculmuuuş, kacayı oomuuuuş! (bu arada eller 'vah vah' şeklinde birbirine çarpılır) Toona, çetici deelmiiiş. Amaaa, çetici biradık aggınmış, çüntüüü, Eetel'in alabaçını az kaasın deviliyoomuuuş (arabaya arkadan müdahale edilemediği için yana eğerek kurtardılar da, biz de 'ay aman devirmesinler' diye izlerken duymuş olacak...)"

Kaçınılmaz olarak bu olaydan sonra arkadaşa bir adet de çekici alındı (ben kaçınabilirdim; sorumlusu anneanne&dededir). Şimdi ha bire arabalar "kacayı oluyor", "çetici" de gelip onları kurtarıyor!


"Kacayı olan" arabalar -ne yazık ki içlerinde bir ambulans da var- ve onları kurtarmaya gelen çekici; eşlik eden polis arabası...

Aslında, gerçek hayatta gördüklerini canlandırarak oyun kuruyor olması da pek hoşuma gidiyor, laf aramızda... Büyüyor, gerçekten büyüyor!

4 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Nedir bu bücürlerdeki araç aşkı :)
Bizimkide dadii hastası.
Sireni olan her araca ayrı bir tutkunluğu var :)
Büyüyorlar gerçekten, buna şahit olmak ta ayrı bir güzel :)))

ZEYNEP dedi ki...

Polis arabasındaki ve çekiçi kasasının üzerindeki Çınar' ın keyfini hayal edebiliyorum :)

Serpil dedi ki...

Evet bir anne olarak büyüdüklerini itiraf edebilmek güzel:)

Benden Bizden dedi ki...

yavrum, nasil da sevinmistir :))
severim o guzel konusan agzini :)