27 Haziran 2011 Pazartesi

Havuz Sezonunu Açtık!

İyice Avrupalılar'a döndük... Yaz bir türlü gelemedi ya bu sene, geldiği haftanın sonunda kendimiz havuza attık! Cumartesi hava 31 dereceyi bulacakmış, çok sıcak olacakmış; ama, pazar günü sıcaklıklar 6-10 derece düşüyormuş haberini alınca da, yangından mal kaçırır gibi havuz programı yaptık.

Ankara'da çok sevdiğimiz bir havuz var; hem sakin oluyor, hem de istersek otel kısmından oda kiralayabiliyoruz (Çınar'ı yedirmek/uyutmak için). Tek kötü yanı, yazın illa ki her haftasonu düğün olduğundan, 16:00'ya kadar kalabiliyoruz. Gerçi yetiyor mu? Yetiyor :)

Bu cumartesi de, Çınar uyanıp da kahvaltısını yapınca düştük yola, vardık havuza. Hava sıcak olmasına karşın, havuzun suyu henüz tam kıvama gelmemişti ama (21 derece idi, 24'e kadar çıktı sonra) azmettik girdik :) Yalnız, bir kez daha Çınar büyümüş diyeceğim:



- Suya girince, "soğuuuk" dedi ve önce ayaklarını soktu... "ayaklalım alıtıyor anne, toona tu haalika delecek di mi?" diye de kendini telkin etti (geçen sene, bodoslama dalıyordu buz gibi sulara).

- Suda üşüdüğü zaman "bilazdık beni kululayıın" diye dışarı çıktı. Havluya sarınıp ısındıktan sonra yine girdi havuza... Hoş, havuzda 5 sn durup, havluyla da 5 sn kurulandı ama olsun :) Hatta, en son çıkarken "ben en iyisi bi duş aliyim, ıtınayım" diye çıktı! Hatta, daha soğuk olan büyük havuzda yüzmeyi abartan annesini "adii, tık oodaaan, bak atta oldaksın anneee!!" diye uyardı bile! (geçen sene, dudakları morarana kadar suda duruyor, bağırış çağırış sudan çıkıyordu).

- 4-5 kere "çişim geldi" diye havuzdan çıktı, kavanoza çişini yaptı, sonra yine girdi. Havuzdan önce anlattım "çiş geldiği zaman söyle, kavanoza yapalım, yine girelim havuza" diye. "Havuza çiş yapaasaak n'ooluu?" diye sordu tabii. Ben de "o zaman havuz kirlenir ve bizi çıkarırlar, bir daha da giremeyiz" dedim. Aklına yatmış demek ki :) (geçen sene bezimi vardı!)

- Yemeğini daha kolay yedi, itirazsız uyudu (geçen sene, havuzdan çıkaramadığımız için, bu işleri yaptırmak çok zor oluyordu).

- Söz dinledi! Havuz kenarında terliksiz dolaşmadı; dolaşsa da "minik minik yülüyoluz di mi annee?" diye telkinde bulundu. Havuza girerken beni bekledi. Temkinliydi! (Geçen sene kollayacağız diye canımız çıkmıştı; bu sene resmen ben havuzun kenarında, güvenli mesafede oturdum, o içinde dolandı).

Kısacası, belki bazı beklentilerim gerçekleşmedi bu yaz; ama, geçen sene hiç aklıma gelmeyecek şeyler olmaya başladı. Kim ne derse desin, çocukların büyümesi çook güzel bir şey!

Çelik Hanedanı'nın varisi Çınar Çelik, Monnie bornozuyla yaz sezonunu açtı...
(Sedaaa, hadi, websiteni bekliyoruz sipariş için :D)

Evet, biz artık, uygun olduğumuz her haftasnu bu havuzda olacağız... Büyümüş oğlumla yazın keyfini çıkaracağız!

5 yorum:

gezicini dedi ki...

havuz nerede Başakçım? belki biz de sizinle geliriz.
sevgiler
gorki

banu dilik dedi ki...

Super olmus Basak'cim,,merak etme Avrupa'da da havuz sezonu acilmadi henuz...Deniz oglushumun kulak iltihabi olmasa kapali havuza gorutecegim ama bekliyoruz o gunleri bakalim....

Seda dedi ki...

Cinar'cimin laflarini yerim, iyice buyuk adam oldu. Bornozu cok guzel tasiyor, giyenin marifeti :) Websitesi ustunde calisiyorum,haber verecegim mutlaka..

Benden Bizden dedi ki...

Ben de merak ettim Ankara'daki bu guzel havuz yerini :) Cinar cidden buyumus, fotolardan bile anlasiliyor. Demek ki ikinci cocugu dusunme vakti gelebilir ilk cocuk bu asamaya gelince (kendime not, sana degil, walla bak).
sevgiler

larcencielblog dedi ki...

Havuz Gölbaşı'nda, Vilayetler Evi'nin havuzu :)

Birlikte de çok keyifli olur Görkem :) Hatta Benden Bizden, siz de Bambino'yu alıp gelin :)

Bu arada, hehe, ben azıcık daha büyümesini bekleyeceğim ikinci çocuk için :))) Çınar yeni yeni hale yola giriyor, az daha tadını çıkarayım, sonra :D

Banu'cum, ne güzel senden haber almak!!! Tuba'dan aldım gerçi haberlerini ama, sen de bir ses versen arada şahane olacak!

Seda'cım, bekliyoruz şekerim, talibi çok :)