8 Mayıs 2012 Salı

Anne ve Hobileri...

Aslında Çınar'ın blogu bu; ama madem annesiyim ve yazarıyım, onu büyütürken ne yaptığımı, ne hissettiğimi de ara sıra yazabilmeliyim, değil mi?

Bu ara iki önemli hobisi var annenin: Blog yazmak (bu ve bir tane daha) ve fotoğraf çekmek. Zamanı artık yönetemeyen bir insan olarak iki hobi bu bünyeye fazla; ama uğraşmazsam kafamı hiç takmamam gereken şeylere takıyorum. Zaten, kafamı ona buna takmayacak olsam da, bu iki iş de -yani hem blog yazmak hem fotoğraf çekmek- beni çok ama çok mutlu ediyor!

Blog yazmak öğrenilecek bir şey mi bilmiyorum; ama fotoğraf çekmek kesinlikle öğrenilmesi gereken bir şey. İşte bu yüzden, fotoğrafçılık kursuna başladım geçen ay. Canım arkadaşım Zeynep ayarladı kursu bize, Banu ile birlikte her pazartesi kendimize ve hobimize 2 saat ayırıyoruz.


İşten çıkıp kurs saatine kadar boş boş Kızılay'da dolaşmak, bir şeyler atıştırmak, sonra iki saat boyunca güzelim makinemin üstünde yazan ve benim alık alık bakmış olduğum düğmelerin, yazıların ne olduğunu öğrenmek, muhteşem fotoğrafları görmek ve nasıl çekilmiş olduklarını anlamak bana o kadar iyi geliyor ki! Tazelenmiş ve mutlu dönüyorum eve...

Ve yorgun. 

Ama bu ayrı bir konu!

Yıllarca bir gün içinde 3 ayrı işi yapabilmiş disiplin insanı ben, ne işe yetişebiliyorum ne eve. Bahar mı çarptı, vitamin eksikliğim mi var, nedir bilmiyorum; ama hep bir şeyler eksik kalıyor gibi. Bir gün içinde yalnızca bir tek şey yapabiliyorum sanki.

Var mı buna çaresi olan? Yok mudur bana zaman nasıl planlanır, herşeye nasıl yetilir öğretecek?

4 yorum:

karışık_pizza dedi ki...

Ah bilr bilsem,bende kendime öğreteceğim ama.
:)

meltem dedi ki...

Merhaba Basak,

Ben Idil'in annesi Meltem. Fotografcilik kursu ne zamandir benim de aklimda. Keske size takilabilseydim. Bana hangi kursa gittiginizi soyleyebilir misin? Belki dogumdan sonra ben de baslayabilirim (cok mu optimist bir dusunce?
Sevgiler

larcencielblog dedi ki...

Karışık_pizza :)

Meltem merhaba :) Biz Mimarlar Odası'nın kursuna gidiyoruz. İşyerinden bir arkadaşım ayarladı, sağolsun :) Eğer odayla bir bağlantın, odadan bir tanıdığın varsa sanırım bir sonraki döneme ayarlayabilirsin :)

Sevgiler... Başak

meltem dedi ki...

Merhaba Basak,

Ben Meltem Idil'in annesi. Fotografcilik kursu ne zamandir benim de aklima dusmustu ama acemi Ankara'li olarak ne nerede bilemedim. Keske size takilabilseydim... Dogumdan sonra baslamak (cok iyimser bir dusunce) istersem, bana kursun bilgilerini verebilir misin lutfen?
Sevgiler
Meltem