18 Şubat 2011 Cuma

Girişimci ve Yetenekli Anneler

Hiç müteşebbis bir insan olmadım. Bunun nedenin, memur bir ailenin çocuğu olmama bağlasam da, bence asıl neden yeteneksiz oluşumdur. Gerçekten, bilinen hiçbir ayırt edici meziyeti olmayan biriyim ben. Bırakın el işini, güzel yemek yapabildiğim bile söylenemez. Resmim fena değildir; bir de çok güzel makyaj yaparım. Sayılır mı ki? :)

Ama, anne arkadaşlarım çoğaldıkça, tek meziyetleri annelik olmayan, yetenekli ve yeteneklerini girişimcilikle ödüllendirmiş bir çok kişi tanıdım. İşte onlardan bazıları:


Yasemin, kendisi kadar tatlı ve güzel pastalar, kekler ve kurabiyeler yapabilen bir insan! Türkiye'nin her yerine, Antalya'dan muhteşem tatlılar gönderebiliyor. Çınar yapraklı ve "bavuu"lu kurabiyeleri sayesinde, Çınar'ın kurabiye tutkusunun başmimarıdır kendisi... O leziz tatlara ulaşmak için bir TIK.


Hülya'ya biz aramızda "sling kraliçesi" diyoruz! Anneler ve bebekler için hem kullanışlı hem de orjinal ürünleri bulma konusunda bence rakibi yok! Slinglere yetişemedim ben (ikinciye?); ama, organik bebek şampuanı ve vücut losyonuna oğlum da ben de bayıldık. Çınar, uyku arkadaşıyla mışıl mışıl uyudu... Şimdi gözüm, yeni gelen bebek mama setlerinde. Biz nasıl ulaşırız, derseniz, bir TIK da buraya.


(Güncel) Çınar'a "yemek yediren" kaşık-çatal-bıçak setimiz :)


Nehir, hem bebekler hem de anneler için orjinal ve türünün tek örneği tshirtler hazırlıyor. Bebekler için olanları, organik pamuktan seçiyor. Çiınar için de, o zamanların sloganı olan "aggın ödet"li body hazırlamıştı! Bizim için çok değerli bir anı oldu. Siz de çocuğunuza, kendinize ya da sevdiklerinize özel bir hediye vermek isterseniz, bir TIK.




Tatlı anne Hilal'in hobilerinden biri çocukları sevindirmek! Ve de, sevindirirken eğitmek! El yapımı oyuncaklar yapıyor Hilal. Ama, hiçbiri sıradan değil: keçeden ve polardan otoyol projeleri, yüzün ya da vücudun bölümlerini öğretmek için yap-boz bebekler, giydirme bebekleri (hem de çok uluslu), mutfak setleri, parmak kuklalar... Arabalarla oynamaya bayılan oğlum otoyol projesiyle harika vakit geçiriyor. Hilal'in son projesi bir takvim, hem de ne takvim! Henüz dükkanda yok; ama, diğer oyuncaklara bir göz atmak isterseniz, TIKlayın!




Blogundan izleyip de "allahım, ne yetenekli kadın!" dediğim annelerden Gamze. Oğlu için hazırladıklarını her gördüğümde, kendimden geçmekle birlikte, utanıyordum da... Neyse ki Gamze, biz yeteneksiz annelere acıdı ve el emeklerini sergilediği bir pasaj açtı. Pasajda favorim nefis mutfak önlükleri: anne-çocuk bir örnek! (Hoş, daha ne ilginç şeyler var..) Biz dün akşam önlüklerimizi ve şapkalarımızı takıp Çınar'la portakallı kek yaptık. Kesinlikle daha öncekilerden daha lezzetli oldu :) Çınar da aksesuarlarını öyle çok sevdi ki, başından şapkayı, üstünden de önlüğü çıkarmak için epey dil dökmem gerekti. Siz de çocuğunuzla yemek yaparken çok eğlenmek isterseniz, TIKlayın.





Hani en başta, "resmim fena değildir" dedim ya, bunu derken kesinlikle Kübra ile boy ölçüşmeye çalışmıyordum! O da, boyaları konuşturan annelerden. Çocuk odaları için, masal tadında tablolar yapıyor. Çınar'ın odasının duvarları gözüme çok boş görünüyor bu ara, her an kendisinin kapısını çalabilirim! Siz de çocuğunuzun, ya da başka bir çocuğun odasını şenlendirmek isterseniz, bir TIK yapıverin.


Mine çocuklara değil, annelere çalışıyor. Eh, birileri de yalnızca bizi düşünsün, değil mi? Çok şık takılar tasarlıyor, gözlere şenlik! Siz de şıkır şıkır dolaşmak isterseniz, buraya bir TIK.

Herkese keyifli alışverişler!!!

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Başakçım ne kadar Duygulandığımı ne kadar sevindiğimi anlatamam. Sen bu yazını yazarken birilerini bu kadar sevindireceğini düşünemezdin sanırım.
Ne ye bu kadar sevindin dersen. Yaptığım işi hatırlamış olmanı mı saysam, değer verip eklediğini mi saysam, yazdığın yazıda beğendiğini söylemişsin onu mu yazsam bilemedim. Ama en önemlisi sanırım beğenilmek ve birisi tarafından hatırlanmakmış.

Canım çok teşekkür ederim.

Hilal dedi ki...

Başaaak, nasıl sevindim nasıl mutlu oldum. Çınar'ın o oyun halısında oynayışı var ya, inan gözlerimden yaşlar akacaktı. Çok mutlu oldum çok. Önce bir çocuğu sevindirdiğime, sonra da annesinin benden çok çok güzel bahsetmesine. seviyorum seni...

Ozguranne dedi ki...

aşkolsun ben sayılmıyo muyum:)))

larcencielblog dedi ki...

Mine, Hilal; ne demek! Saygım sonsuz emeğinize :)

Deniz, var ya, oyunu gördüğümden beri eşime göstereyim diyorum. O kadar yoğun ki. Ben, hiç anlamıyorum bilgisayar oyunlarından; ama, senin tanıtımları görünce çok etkilenmiştim :) Bu yazı "geleneksel el sanatları" üzerine olsun, diğer yazımı da "teknolojik el sanatkarlarına" ayırayım. O zaman affeder misin? :)

Gamze dedi ki...

Başak çok teşekkür ederim güzel sözlerine canımm. Ne kadar tatlısın. Çok mutlu oldum.Hala ağzımda bir fiyonk var:)Sadece Çınar ve senin o kekinizden(ve çınarı tabi ki) yemek için geleceğimdir:))

larcencielblog dedi ki...

Nasıl seviniriz Gamze nasıl!!!

Bekliyoruz :)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

ama ama utandırdın şimdi sen beni.Başlığa bakmadan açmışım blogunu. aaa bi baktım ki ben. Tuhaf oldum. Canım benim o senin yüreğinin güzelliğin.
seviyorum seni ben.

Seda dedi ki...

Ne guzel seyler bunlar, ordan burdan bir kismini duymustum ama boyle derli toplu harika olmus (alisveris canavarligim tuttugu zaman tek yerde iyi oluyor :)

Hepsi harika seyler, tum annelerin eline saglik..

(Deniz, cabbar ceval anne girisimci boyle olur iste, eferim hakkini ara :)

N.T dedi ki...

Başak'çım çok incesin, çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum :)

Sevgiler.
Nehir.

Adsız dedi ki...

Başakcım bence kendine haksızlık etmişsin, bırak yeteneksizliği, gayet de müteşebbis birisin ki, bunun illaki bence bir şeyler üretip satmak olması ile ilgisi yok!! Bu kadar güzel bir blog hazırlıyorsun biir, insanları ve tüm diğer işleri çok güzel bir şekilde organize ediyorsun ikiii, herkese kendini sevdiriyordun üüüüç!! daha ne sayayım, bence bu da çok önemli bir meziyet!! sayende birçok insan senin dayfanı takip ederek kafasındaki bütüün o karmaşıklıkları bir düzene sokuyor, kendisinin oturup düşünerek ya da üşendiği için yapamadığı şeyleri :))
çok öpüyorum, lütfen listene kendini de ekle!!
Almıla.

larcencielblog dedi ki...

hehe, Almila'cim, cok tatlisin! ama, ben bunlara insani ozellik diyorum yalnizca :) yine de, cok tesekkur ederim!

Nehircim, ne demek canim!

Sedacim guZel database di mi? :))

Ozguranne dedi ki...

Ehehe yok yok takılmıştım ben, güzel yazmışsın. Çok güzel oluyor böyle paylaşımlar:))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sağolasın başakcan... kendine de haksızlık etme. tanıdıgm empati yeteneği en gelişmiş insansın. guzin abla olabilrmişsin rahatlıkla


sling kraliçesinden sevgiler :))

larcencielblog dedi ki...

Teşekkür ederim Hülya'cım; ama empati yeteneği karın doyurmuyor :))

Gazetelere mi başvurayım dersin? :))