18 Kasım 2011 Cuma

Kısa Kısa Etkinlik Takvimimiz :)

Kışın sanırım daha çok şey yapıyoruz; ya da, aslında hava dışarıda uzun gezilere elverişli olmadığı için, kendimizi bir şeyler yapmaya zorluyoruz.

Geçen hafta sonu, "Türkiye'nin ilk ve tek çocuk müzesi" sloganıyla faaliyete başlayan Free Kidzz'e gittik. Aslında, bildiğimiz anlamda bir müze değil. Ama, vaadettikleri kadar "free (özgür)" de değil. Yakında fotoğraflarla deneyimimizi paylaşacağım.

Bu cumartesi Çınar'a bir dolmuş-metro deneyimi yaşatalım, diyorum. Calliou'nun "Metro" kitabına takılmış durumda. Gerçeğini görmek için heyecanlı.

Pazar günü de, Devlet Opera ve Balesi'nin oyunu olan Sihirbaz Oz'a gidiyoruz dev bir ekiple! Çınar'ın bir sürü arkadaşı ve onların anneleri olan baldan tatlı kadınlarla keyifli vakit geçireceğimizi umuyorum... Çıkışta da birlikte bir yemek yiyeiblirsek, değmeyin gitsin keyfimize!

Hepsi, pek yakında, bu blogda! Bizi izlemeye devam edin :)

9 yorum:

Itır dedi ki...

İşte, gelmezsen 3 yaş krizi seminerine, gidersen eğlenceye tiyatroya, yazarsın sonra "lanet 3 yaş"!!! :)

larcencielblog dedi ki...

Hahaha, ama ben ona geçen sene gitmiştim ki :)

Bu arada, iş yerinde ancak kısa süreli nefes alabiliyorum son iki gündür... ondandır, yeniden arayamadım seni. Du bakalım ne zaman başaracağım :)

Itır dedi ki...

Yaa? O zaman seminere katılmak "lanet 3 yaş " demeyi engellemiyor?? :)

Ben de pek yoğundum..aklımdaydın ama..konuşuruz bir ara..

larcencielblog dedi ki...

O kitaplarla seminerleri benim beynime bile yükleseler benden bir cacık olmaz Itır :) Yani, seminerden sonra bile "lanet olası" demem benimle ilgili bir durum olabilir :D

karışık_pizza dedi ki...

ne güzel sizler için etkinliklerin olması.bizim yaşadığımız şehirde malesef bu tür etkinlik ve müzeler olmadığı için kültürel yönden biraz problem yaşıyoruz.
umaerım birgün oğlumu bende böyle etkinliklere dahil edebilirim

free kidzz dedi ki...

Minik Adamın Sevgili Annesi Merhaba,

Yazınızı yazık ki çok geç okudum, lakin okur okumaz cevap yazmak üzere harekete geçtim .
Hem tüm yaşadıklarınıza cevap olacağını düşündüğümden hem de yanlış anlaşılmaları ve bilgilendirmeleri önleyeceğini düşündüğümden Free Kidzz’ le ilgili sizleri sıkmadan bilgi vermek isterim.
Free Kidzz Çocuk Müzesi. Dünya’ da ikinci Türkiye’ de ilk ve tek bu konseptte ki müzedir.
2000 metre kare alan üzerinde kurulmuştur. 25 ayrı senaryoyu barındırmaktadır.

free kidzz dedi ki...

Müzemizin hakkını vererek tüm senaryoları gezmek 6 saate yakın bir zaman dilimini kapsamaktadır.
6 saati bir seferde gezmek mümkün olmayacağından 1.5 saatlik gezi planları hesaplandığında müzenin hakkı verilerek gezmek 4 seferde mümkün olabilecektir.
Müze içinde gezi tercihimiz Lider Öğretmenlerimiz gözetiminde olmalı. elbette bu bizim tercihimiz çünkü daha önce yapılmamış bir uygulama olması nedeniyle oyunun mucizesiyle eğitim anlayışımızın dolayısıyla çocuklarımızın zarar görmesinden endişemiz dışında bir kaygımız yoktur.

free kidzz dedi ki...

Ebeveyn Rehberlerimiz özellikle, müzemizi çocuğuyla yalnız gezmek isteyen ebeveynlerimiz için hazırlanmıştır, elbette bilgi almak ve rehberi okumak suretiyle çocuğunuzu kendiniz de gezdirebilirsiniz, gruptan ayrıldıktan sonra şahsi olarak öğretmen talep etmemek kaydıyla 
Müzemizin amaçlarından biri de çocuklarımıza grupla hareket ederek ekip ruhu ve ekip çalışması anlayışını yerleştirmektir. Birlikte hareket ettiklerinde inşaat alanında işbölümü yaparak kimi vinç operatörü, kimi tuğla taşıyıcı kimi şantiye şefi ,kimi de güvenlik elemanı olabilmektedir. Bu iş bölümü playback stüdyosunda da devreye girmekte, kimileri enstrüman çalarken, kimi şarkı söylemekte kimileri de dans etmektedir. Zaman sorunu olmayan gruplar dönüşümlü olarak yer değiştirerek birden fazla şarkı da seslendirebilmekte böylece şakı söyleyenler dans edenlerle enstrüman çalanlarla yer değiştirerek senaryodan faydalanabilmektedirler. İşin iyisi kötüsü, büyüğü küçüğü olmaz anlayışı da yerleştirmeye çalıştığımız bakış açılarından biri. Kumlar çakıllar v.s. materyal elbette çok daha zengin olur lakin şantiye senaryomuzun öncelikli amacı;
Çocuklarımıza, ekip çalışmasını öğretmek, etkin iletişimi geliştirmek, işbirliği yapabilmek, analitik düşünmeye yönlendirmek. Ortaya iyi bir sonucun çıkabilmesi için görevin iyisi kötüsü, küçüğü büyüğü olmadığını kabul ettirmek. 'Birlikte en iyi şekilde yapmak' temasını da anlayacakları bu bölümde her yaş grubumuzun yaşına uygun görevler bulunduğundan bir arada iyi bir iş bölümü yaparak sonuca ulaşabileceklerini göstermek.
Hal böyleyken  takdir edersiniz ki öncelikli amacımıza ulaştıktan sonra daha zengin materyal düşünülebilir kaldı ki bir süre sonra bu senaryolar tamamen değişecek yerlerini yenileri alacaktır.
Mevsimler odası ile ilgili söylediğinize ise kesinlikle katılıyorum, algıyla mevsimleri ifade etmeye çocuklarımızın da algıladıklarını akıl haznelerinde bilinçlendirmeye yönlendirdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan mevsimleri zenginleştirmek mutlaka gerekli haklısınız.
Gönlümüz çocuklarımızın özgürlük sınırları içinde (yazık ki) başka çocuklarımızın özgürlüğünü ve kendi sağlıklarını sıkıntıya sokmayacak şekilde yapamadıklarını yapmalarını sağlamaya çalışmak.
Ebeveynlerimizin büyük bir kısmı çocuklarının ıslanmasından yaralanmasına kadar pek çok konuyu parayla ölçüştürüp çocuklarının aldığı faydayla yeteri kadar ilgilenmeyebildiğinden, öğretmenlerimiz tatsız bir duruma sebep olmamak için gereğinden fazla hassasiyet göstermiş olabilirler, sizin gibi düşünen ebeveynleri mutlaka rahatsız eder bu durum çok haklısınız.
Bu aralar geldiniz mi bilmiyorum ? Playback stüdyomuza yeni bir bateri aldık Çınar bayılacaktır. :)
Çocuklarımızı şiddet içeren oyunlardan ve ekran başına çakılıp kalmaktan uzak tutmaya çalıştığımız müzemizde, sizlerin de önerileri ve hoşgörüsüyle yeni senaryoları çok daha başarılı kullanılır hale getirebileceğiz.
Hoşgörülü ve yapıcı eleştirileriniz için tekrar teşekkürler, en kısa zamanda daha uzun konuşmak çocuklarımız için görüş alışverişinde bulunmak ve Çınar’ ı yeni baterisinde dinleyebilmek ümidiyle sizleri Free Kidzz e bekliyoruz.

Sevgi ve saygılarımla
Free Kidzz in annesi

larcencielblog dedi ki...

Free Kidzz'in Sevgili Annesi,

Eleştirileri değerlendirip bu derece ayrıntılı yanıt verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Free Kidzz yazımın altına da yorumunuz ekledim.

Yeni baterinizi görmek ve denemek amacıyla geleceğiz yeniden, sevgiler!

Başak