27 Temmuz 2010 Salı

Merhaba Yeni Hayat!

Hoşçakal Eski Hayat dememizin üzerinden 1,5 ay geçti; çok beklettim bu yazıyı, farkındayım...

Ama, Çınar'ın odasının tamamlanmasını bekledim. Öyle çok mükemmel olacağından değil, bana göre eksiği kalmasın istedim :)

Yeni evin en büyük odasını minik adama tahsis ettik. Keyifle oynayacağı, arkadaşlarını ağırlayacağı bir mekanı olsun dedik. Ben uzunca araştırdım; duvarlar ne renk olsun, eşyaları nasıl saklayalım, yatak nasıl olsun, halısı, perdesi, oyuncakları... Sonuçta da bu oda çıktı ortaya:



Odasının kapısı için eski evden yapıştırmalı ahşap harfleri getirdik, dayısının oda kapısında vaktiyle açtığı ufak göçüğü kapatmak için de Winnie'yi (nam-ı diğer iii-daaaat) kullandık :) Kapı arkasında da Çınar'ın sevgili Winnie ve Tigger'ı (İii-daaaat ve GoGo) olan bir kapı askısı var...

Yatağın karşısındaki duvara bulut raflarımızı ve Çınar'ın 1 haftalıkken aldığımız, belli belirsiz minicik el ve ayak izlerinin olduğu çerçeveyi astık. Yatağın olduğu duvarda ise Paşabahçe'den anane-dedesinin aldığı taşıt yapıştırmaları var.



Odayı hazırlarken Ohdeedoh'tan çok yararlandım! Duvarların badanası ve kalorifer önü oyuncak dolabı bu site sayesinde çıktı ortaya. Daha önce "erkek çocuk odası ille de mavi mi olmalı?" diye yırtınırken, bu tarzı görünce mavi renge birden aşık oldum! Uygulayabilecek usta bulabilir miyiz diye düşünürken Salih Usta imdadımıza yetişti (Nur içinde yatsın, iki hafta önce kalp krizi geçirmiş... artık aramızda değil... bu güzel oda kaldı yadigar.). Temalı oda yapmadık, ama sevdiği karakterler olsun istedik. Nitekim, halısındaki Tigger'ı öpüp duruyor arkadaş...

Minderler, aslında Çınar parmaklıkları çıkan yatağından kendini yerlere attığında canı çok acımasın diye yaptırıldı. Ama ben zaten odaya bir "yayıla yayıla okuma köşesi" istediğim için, o amaca da hizmet etmiş oldu. Şimdi kah orada yayıla yayıla kitap okuyoruz, kah Çınar yayıla yayıla keyif yapıyor! Minik masa ve sandalye Alp Abi'mizden (teşekkürler). Meğer oğlumun içindeki ressamın ortaya çıkması için böyle bir masas-andalye takımına ihtiyacı varmış! Bu set eve geldiğinden beri, sabah gözünü açar açmaz "aydede" diyerek eline kalemi alıyor, "otu otu" diyerek sandalyeye oturuyor (önce ayaklarıyla üstüne tüneyip sonra oturmak suretiyle) ve başlıyor çizmeye: aydede, at, bavuu, obbö, mee, el çiziyormuş (yani, aydede, at, büyük araç, otobüs, kuzu ve el).


Bizim babayla en çok sevdiğimiz oda detaylarından birisi lamba! Bunu resmen aradık! Ahşap ve uçaklı olmasını istediğimizi biliyorduk ama ne istediğimizi bilmiyorduk -ve bulamıyorduk- ki Bauhaus'ta bu lambayı gördük! Bayıldık! Çınar da bayıldı! Her sabah uyandığında "büyük" ve "küçük" uçakları gösteriyor bana! Bildiği tüm jest ve mimikleri kullanarak!

Pencerenin önünde tırmanmaya gayet uygun bir dolap olunca, camlara demir yaptıralım, dedik. Ben, bombeli demir-saksı-çiçek üçlemesini ezelden beri pek severim! Fırsat bu fırsattır dedim, demirleri yaptırdık, sardunyalarımızı saksılara ektik! Üstteki fotoğrafta, Çınar çiçeklerini suluyor (hem de ne keyifle)! Aslında şimdi yavruağzı ve beyaz çiçekleri de açtı sardunyalarımızın, bir ara da onları çekmek lazım...


Bu da Seda'ya özel foto-not olsun....

Bütün bunlara ek, http://www.bitenekadar.com/ 'dan harf şeklinde dekoratif aynalar aldım, ÇINAR yazacağım bir duvara, ama hangisine karar veremedim. Ve de, kitap koyduğumuz raftan kitaplarını seçerken Çınar'ın zorlandığını fark ettiğimden beri, kitapları cepheleri bize bakacak şekilde dizebileceğim bir raf/dolap sistemi istiyorum. Hani mağazalarda kitapları teşhir ettikleri türden. Ama nereye koyacağım konusunda hiçbir fikrim yok... Mavi şeffaf oyuncak kutusunun olduğu yer nasıl olur acaba?



Son olarak... bunlar Çınar'ın odasından değil, balkonumdan. Azimle sulayıp da öldürmediğim ender çiçeklerden, sevgili sardunyalarım! Evimizin daha fazlası için, böyle blogla olmaz, bekleriz efendim!

Sevgiler...

14 yorum:

banu dilik dedi ki...

Cok guzel olmus, degmis tum emeklerine...Biz henuz minigimize oda ayarlamadik...Snairim ilk 6 ay bizimle kalacak, sonra bizleri ziyaret etmesini arzuladigimiz misafir odasina yerlestirecegiz ama kendisine ozel bir oda hazirlayamadik...Sorun olur mu olmaz mi hic bir fikrim yok acikcasi. Kismet olur 3 odali bir haneye cikarsak insallah bende senin hazirliklarini gozden gecirmis olurum.

note: Sardunyalar da harika, herseye nasil vakit bulabiliyorsun bilemiyorum..

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Banu'cum!

Bence ilk 6 ay hiç sorun olmaz. Hatta bir ekole göre, çok daha iyi olurmuş. Biz yapamadık, zira yatak odamız miniminnacıktı eski evde. Çınar 46 günlüktü odasına geçtiğinde...

1 yaşına doğru, çocuklara oda verilmeli diye düşünüyorum ama. Onun özel alanı olduğunu bilmesi güzel. Çınar bu odada olmaktan o kadar çok keyif alıyor ki, hiç çıkmıyor neredeyse!!!

Sardunyalarım güzel oldu gerçekten :) Odaların camlarının içindekiler de coştular da bunlar gibi değiller.

Hiçbir şeye vakit bulamıyorum aslında Banu'cum, bir tek çiçek suluyorum. Yemeklerimi genelde annem yapıyor. O olmasa bitmiştim ben! Şimdi 2 hafta olmayacak burada, kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye :)

Aşk Meleği dedi ki...

Gerçekten harika olmuş emeklerinize sağlık...Hem çok kullanışlı hemde çok ferah olmuş...Paşa güle güle kullansın yeni odasını :)

Seda dedi ki...

Oh nihayet Cinar'in odasinin resimleri! Cok guzel olmus odasi, renkler harika, ferah ferah, bayildim. Her detayini dusunmussunuz, Cinar'cim rahat etsin, mutlu mutlu uyusun,oynasin odasinda.

Sila'nin yerini de belli ettigin iyi olmus, bilelim lutfen! :) Hakkaten bunlari koysak bir odaya, hadi uyuyun desek uyurlar mi ki?

Sila kendi odasini oyle pek sahiplenmiyor, cunku uykudan uykuya giriyor sadece odaya. Baska bir eve tasinirsak birgun, tek katli ev olsun istiyorum sirf bunun icin..

Dilerim yakinda gelip gorecegiz Cinar'in odasini, operim!

larcencielblog dedi ki...

Aşk Meleği,

Teşekkürler!

Seda'cım,

Teşekkürler. Çocuğu 20 ay minnacık odaya sıkıştırınca bu odasını doğru düzgün yapalım dedik :)

Bunları bir odaya koyup, hadi uyuyun, desek uyurlar mı? Valla Çınar kreşte 17 çocukla birlikte uyuyor, ama evde ı-ıh! Bütün gece azarlar, ben sana öyleyeyim :) Hayır, bizi çağırmasalar, azsınlar bence, sakıncası yok :))

Hadi bakalım, bekliyoruz sizi! Özledik çok! Öptüm!

anne kaleminden dedi ki...

odanızı çok beğendim, çınar güle güle oynasın, arkadaşlarını ağırlasın :)

larcencielblog dedi ki...

Çok teşekkürler!

anne kaleminden dedi ki...

postlar arasında dedektif gibi iz sürerek ankarada olduğunuzu çıkardım, ahlatlıbel uçurtma şenliğinden :) nurturia ya daha sık uğramalıyım :)

larcencielblog dedi ki...

Evet evet, Ankara'dayız :)

Nurturia'da da görüşmek üzere, sevgiler!

elif dedi ki...

Başakcım, odanız harika olmuş. Tatlı Çınarcık mutlu mutlu yaşasın inşallah sevimli odasında. Biz de bu ctesi taşınıyoruz bakalım bizim odamız neye benzeyecek. Bu arada geçen günkü telefonun beni o kadar mutlu etti ki. Çok nazik ve düşüncelisin.
Bir de anneme söyliycem valla bak Başak'ın yemeklerini annesi yapıyomuş, ben de isteriiim diycem:)
Sevgiler,kuzuya öpücükler...

larcencielblog dedi ki...

Elif'cim,

teşekkürler! Yağız'la bekliyoruz bir gün! Size de çok kolay gelsin, çok zor iş...

Tabii canım, söyle Nebahat Teyze'ye, anneanneler ne günler için var :)

Ben de Yağız'ı kocaman öpüyorum! Sevgiler...

SedaveEnes dedi ki...

Bu odaya hasta oldum :) Bende bir gece kullanabilirmiyim :)) Çınar odasında mutlu mesut olsun hep :)
Başak oğlum için yeni evimizde oda hazırlıyacağız ve bu odayı görünce öle bir heyecanlandımki anlatamam.. Beyaz renk benimde düşündüğüm renkti. birkaç fikir kaptım senden umarım sorun olmaz. :) FFSS - Seda

larcencielblog dedi ki...

Seda,

Teşekkürler, tabii, buyur!

Kesinlikle sorun olmaz, sonuçta bunlar benim de sağdan soldan devşirdiğim fikirler :)

Kolay gelsin, sevgiler!!!

Başak

lovehouse dedi ki...

Özellikle sardunyalarına bayıldım başak.Ama Çınarın odasıda harika olmuş.Sade ama bir okadarda şirin,kullanışlı...