12 Aralık 2011 Pazartesi

Fantastik

Bu yazıyı, ÇınÇın büyüyünce, ne kadar fantastik bir dedesi olduğunu yeniden hatırlasın diye yazıyorum.

Aşağıdaki resme dikkatlice bak(ınız) lütfen:


İsveççe bilmeyenler için hemen izah edeyim. Bunlardan büyük kahverengi kutu gibi olan "zencefilli kurabiye evi (nam-ı diğer gingerbread house)". Diğer tüpte olan ise "somon balığı ezmesi"!

Deden bunları senin için almış minik adam. Verirken dedi ki "bak, Çınar'la yılbaşında birlikte yapın diye zencefilli kurabiye evi aldım! Kurabiyesi hazır; ama, şeker hamurunu birlikte yapıp evi dekore edebiliyorsunuz! Diğeri de somon balığı ezmesi, biz küçükken çok yerdik bundan!"

Küçükken çok yerdik bundan?

Ya sanırım, babamın (ve pek tabii ki ailesinin) kütüğünün Söğüt'te olmasından mütevellit annemin bize "hanedan" demesinin aslı astarı olabilir! Hangi 60 yaşını doldurmuş dede, eğer soyadı Osmanoğlu değilse, "küçükken biz hep somon balığı ezmesi yerdik" der ki, allah aşkına :)))

Neyse, somonla ilgili şoku atlattıktan sonra ancak kurabiye eve sevinebildim! Zira, geçen hafta Binbir Çiçek'te Gingerbread House Workshop yapılmış ve biz zavallı "4-yaş-altı-çocuk-anneleri" etkinliğe katılamamıştık. Hoş, tabii ki isabet oldu; Banu'nun ve Itır'ın yazılarını okuyup resimlerinden baktıktan sonra hasedimden çatlamış olsam da, Çınar'la o etkinliğin gideceği yeri az çok düşünebiliyorum. Amaa, artık bizim de "burada yapılmışı var" türünden de olsa bir zencefilli kurabiye evimiz var; ve, umuyoruz ki yılın son günü sabah kalkıp, mis gibi şekerlerle süsleyip akşama da afiyetle yiyeceğiz.

Teşekkürler dedecik, evimizin herşeyi :)

NOT: Bunu da buraya yazayım... İlkokuldayken, soyadım dolayısıyla benimle "tarhana çorbası" diye dalga geçtiklerini hatırlıyorum. Çok takılmazdım, komik de bulurdum. Geçen akşam, annemle Çınar arasında geçen diyalog:

Annem: Çınar, anneanne ne? (soyadından bahsediyor)
Çınar: Anaane Tarhan!
A: Emo ne?
Ç: Emo Tarhan!
A: Dede ne?
Ç: Dede tarhana çoobası!!! Eehehehehe

Bunu tamamen kendisinin bulup düşünüp "espri" olarak söylediğini yazmama gerek yoktur sanırım :) Yeni nesil pek fena, peeek!

7 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

Itır' ınkini görmüştüm, şimdi Banu'nun evine de baktım, çok güzeller.. Sizinkini de merakla bekliyorum, ne eğlenceli bir şeymiş.. Şimdiden afiyet şeker olsun :)

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Zeynep :)

Babam bunu almamış olsa, vaktiyle deneyip yaptığım yılbaşı kurabiyelerinden yapacaktım! Tarifini not defterimden ayıklayabilirsem yazacağım. Ama, "hazır yapılmışı varken" ne kadar cazip gelir bilemem :)

Itır dedi ki...

lezzetli montaj kılavuzu :))

(Yapılmışından foto isterük!!)

Serpil dedi ki...

Çok güzel bir hediye. Afiyetle tırtıklayın:)

peyibal dedi ki...

Babanın hediye seçimine bayıldım, ltf notumu kendisine de iletir misin Başakcım;

''Bülent Amca , noolur benim dedem olun ''

Çocuklar için zaten ayrı bir eğlencelidir ama benim bile için gitti bu gingerbread house fikrine:))

Sevgiler bütün aileye:))

larcencielblog dedi ki...

:))))

Olur olur :)))

Gamze dedi ki...

Bayıldım:)
Harika bir hediye, yapılmışının fotolarını merakla bekliyorum:))