11 Aralık 2011 Pazar

Neşeli Kahvaltı

Aslında ihtiyaçtan değil; tamamen değişiklik olsun diye çıktı bu kahvaltı fikirleri ortaya. Ama Çınar'ın vazgeçilmezleri oldu! Hani kahvaltı sevdirme konusunda yardıma ihtiyacı olan varsa, kendine uyarlayıp kullanabilir. Gereken tek şey, büyücerek kurabiye kalıpları! Sağolsun, bize Yaso Teyze'miz getirmişti (o da Esse'den almış). Bunlarla dev kurabiyeler yapabildiğimiz gibi, aşağıda göreceğiniz üzere, şekilli ekmekli kahvaltılar da hazırlayabiliyoruz!

Güneşi Seviyorum Kahvaltısı için Malzemeler: Büyümek Brioche ekmek, çilek reçeli, yumurta, kaşar peyniri, kalp şekilli kurabiye kalıbı...


Kalpli Çiçekli Fransız Tostu Kahvaltısı: Kalp ve çiçek şekilli kurabiye kalıplarıyla kesilmiş ekmekler önce yumurtaya bulanır; sonra istenirse az yağda kızartılır, istenirse fırınlanır. Reçel/bal/şurup ya da peynirle birlikte afiyetle yenir! (Aslında bitter fındık ezmesiyle yenmez; ama, minik adama dinletemedim...)



Çiçek, Böcek, Vs. Kahvaltısı: Büyümek Brioche, çilek reçeli, zeytin ezmesi, Boyabat çeçili, çiçek ve kalp şekilli kurabiye kalıpları.

Afiyet olsun!


3 yorum:

A. dedi ki...

Süpermiş! Kendi adıma deneyeceğim, ama sadece hafta sonları yapabilecek olmak kötü :(

senay c dedi ki...

Bşakçım,
ben deneyeceğim. Bende de olacaktı bu şekilli kurabiye kalıplarından. Yiğit ekmek yemiyor normalde, bir deneyelim bakalım.

peyibal dedi ki...

Afiyet olsun Çınar Balığıma:))) Ben de deneyeceğim ne zamandır ama haftasonu kesin yaparım bu gazla.