4 Haziran 2010 Cuma

1. Geleneksel Uçurtma Şenliği

Yine Nurturia'dan bir grup anne toplandık, Ahlatlıbel'e Uçurtma Şenliği yapmaya gittik...

Büyük ve parlak renkli uçurtmanızın ipini açıp uçurtmayı havaya fırlatır ve olabildiğince hızlı koşarsınız. Belki rüzgar onu alıp uçurur... (Rüzgarlı Bir Gün'den, Anna Milbourne, TÜBİTAK Yayınları)
Biz de aynen kitapta yazdığı gibi yapacaktık, hatta Çınar çok hazırdı! "Uçurtmayı havaya fırlatıp ne yapacağız Çınar?" diye sorunca elleriyle koşuyormuş gibi yapıyordu. Ama, sürekli rüzgarlı olan Ahlatlıbel'de o gün son derece süt liman bir hava hakim olunca, istediğimiz gibi uçuramadık uçurtmamızı... Ama olsun, zaten maksat bir arada olmaktı!



Bütün çocuklar çok şekerdi, anneler çok hoşsohbetti! Yine çocuk peşinde koşmaktan oturup doğru düzgün sohbet edemediysek de, yeni yeni annelerle bir araya gelmek çok hoşuma gitti! Geçen buluşmadan tanıdığım bir tek Elif vardı, sonra da Anneyazar geldi. Meşhur Nurşen Ece'yi de böylece görmüş olduk...



Bizim minik adam, Elif'in kuzusu Yağız'ı daha önceden tanıdığını fark etti ve doğrusu ikisi iyi bir ekip oldular! Bir de rüzgar olsaydı, o uçurtma kesin uçardı, kesiinn!!! Sonrası için, Çınar ve Yağız'ın dilinden bir mini foto-roman yazdım... buyrun okuyun :)




Bir sonraki şenlikte görüşmek üzere...


NOT: Diğer tatlıların yalnızca cephe resimleri olduğu için, buraya koymaya çekindim... Elif'in iznini almıştım daha önceden, o yüzden Yağız ve Çınar var fotoğraflarda yalnızca...


10 yorum:

beyza dedi ki...

ay fotoroman pek hoş olmuş,ikiside çok tatlı maşallah ,çok güzel dillendirmişsin yaramazları......:)hayat 35

Göçebe dedi ki...

Foto-romanı çok sevdim, çok eğlenceli. Umarım devamı da gelir.
Sevgiler

elif dedi ki...

Aaaa kim kırdı acaba o uçurtmayı? Tüh hiç de göremedim yaani:)
Başakcım bu güzel gün için tekrar teşekkürler,Çınarcığı yeniden gördüğümüze ve diğer kuzularla da tanıştığımıza çok memnun olduk. Yağız Çınaaay'la beraber olmaktan çok memnun.Bir sonraki şenlikte yine varız. Tamam bu sefer uçurtmalar bizden:)
Elif

larcencielblog dedi ki...

Beyza, Mehtap,

Teşekkür ederim arkadaşlar :) Keşke sizinkilerle de tanışsak da birer fotoroman da onlara yazsam :)

Elif'cim,

Hehe, baskılar sonuç verdi! Tamam, sonraki şenlikte uçurtmalar senden :))

Adsız dedi ki...

Sevimli mantar seni. Ne kadar şirinsin böyle ?

larcencielblog dedi ki...

Mantar :)))

Serpil dedi ki...

Merhaba,

Ne güzel bir gün geçirmiş minikler. Buluşmalarınıza ben de 15 aylık oğlumla katılabilmek isterim. Nasıl haberdar olabilirim?

Teşekkürler,
Serpil

larcencielblog dedi ki...

Merhaba Serpil,

Nurturia'dan haberdar mısın? www.nurturia.com.tr adresine girip, beni bulursan (basakcelik), bu tür etkinliklerden haberdar olabilirsin :) Yalnızca etkinlik için değil, çocuğunla ilgili her tür soruna yanıt bulabilir, paylaşabilirsin...

Buradaki bütün anneler, o site aracılığıyla tanıdık birbirimizi!

Sevgiler, Başak

banu dilik dedi ki...

Basak'cim, tesekkurler tekrar tebrikler icin. Sayfani kendi bloguma ekledim , eger senin icin de sakincasi yoksa. Takip Ettiklerimde yani..Sevgiler tekrar..

larcencielblog dedi ki...

Banu'cum,

Tabii ki sakıncası yok! Çok da sevinirim! Benden de sevgiler :) Öptüm!