23 Şubat 2011 Çarşamba

Kurtarıcı Çınar Maceraları -2

Çınar'ın kurtarma araçlarına olan ilgisini ve sevgisini şurada anlatmıştım... Bu ilgisi ve sevgisi tam gaz devam ediyor!

Tabii ilgisinin ve sevgisinin bir uzantısı olarak evimiz de irili ufaklı kurtarma araçlarıyla doldu...

Konuşmalarımız da:

Ç: Pooolil alabaçııııı!!!! Ihışları naniyooo, nani yapiyoooo!!! Naaaaaaniiii naaaaaniiiiiii!!!! Ben polil alabaçını tüüceeeem, ben buna (bizim arabamızı kastediyor) binmiiiceeeem, aç kapıyı anne (inecekmiş!).






Ç: Ben geeçek ittayeye binceeem!
B: Onlar gerçek yangına gidiyorlar ama, sen nasıl söndüreceksin yangını?
Ç: Beeeeen, bi tu pışkıtcaaam, naaani yapıcam, yaagını töndüücem!!! (üç aşağı, beş yukarı bu şekilde oluyor zaten...)








Ç: (yoldan geçen ambulansı görüp) Ben bu ambulançı tüüüceeeeem!
B: Ama o ambulans hastaneye hasta götürüyor Çınar'cım, şimdi süremeyiz o yüzden.
Ç: Beeeeen, bu ambulançın içindeki hattayı yola bi atcaaaam! Amaaaa, hattayı yola ataaçaaam, alabalay hattayı ecebiliiiiy...
B: Tatlım, ama sen hastayı yola atarsan senin ambulanı sürmene hiç izin vermezler. Ambulans şoförlerinin görevi hastaları hastaneye götürmektir.
Ç: Ben hattaya aaauuuwwwwww yapcaaaam... (doğru yolu bulur)


Tabii, bazen kafası iş makineleri sevgisiyle karışmıyor da değil:

Ç: Bu tepçeeee, ambulança hatta boçaltıyoooo!!!! (Kamyon kum taşır-kepçe kamyona kum boşaltır; kepçe ve ambulansla aynı anda oynuyor ve ambulans da hasta taşıyorsa... Aristo'm benim!)







7 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

:)) iki konuyu birleştirip bir mantık kurmaları çok eğlenceli oluyor gerçekten. Çok tatlısın Çınar :)

yeliz dedi ki...

ilkerle sabah sizi konuştuk. İnşaata götürürüm kepçeye filan biner de itfaiyeyi napıcaz diyordu, dedim Başaklar Çınarı götürdüler, biz de bizim Çankayadaki İtfaiye merkezine götürelim dibi düşsün. bi iyileşelim götüreceğiz:)

larcencielblog dedi ki...

Öyle Zeynep :)

Yeliz'im, itfaiye en kolayı... Hadi iyileşin de, Kurtarıcı Arca maceralarını da okuyalım!

alev ertürk dedi ki...

çok tatlı yaa,konuşmalara bak..yiğit te her erkek bebesi gibi araba hastası anne demeden araba diyecek diye korkmadım değil :))) o da şimdiden tüm arabaları birbirinden ayırıyor geçen yoladan geçen arabaları sayıyor ve saydırıyor bana otobüse minübüs demişim çok sıkılmış olmalıyım :)) dönüp bana demez mi hayım hayım otübüs :)) tam yemelik oluyorlar bu aylarda ...öpüyoruz çınarı,,,,

Znp dedi ki...

Merhaba, ben Ankarada yaşıyorum ve 25 aylık oğlum için kreş ararken buldum blogunuzu. Sanırım oğlunuz Binbir çiçek'e devam ediyor. Mail adresinize rastlayamadım, sizden biraz bilgi almak istiyorum mümkünse? Mail atabilir miyim?

larcencielblog dedi ki...

Tabii:

basak.tarhan@gmail.com

sanberk dedi ki...

bu Çınar ne tatlı konuşuyormuş öyle:)canım benim ya gelsin sanberk ile ikis oynasın bizim zevkimizde aynen sizinki gibi kurtarma araçları,inşat makinere:)erkek çoğu olduğunu belli oluyor:)