3 Haziran 2010 Perşembe

İkoncan*

* Nurturia'da fotoğraflarımıza "çok şık bu çocuk" diye yorum bırakan anneler ithafen; bizi şımartıyorsunuz :)

Yeliz bizi mimlemiş :) Ben de bizim minik adamı nasıl giydiriyorum, sorduğu sorulara yanıt vererek anlatmaya çalışayım:

1- Nasıl Giydiriyorum?

Özene bezene :) Ne yalan söyleyeyim, çok da eğleniyorum giydirirken... aslında, eğleniyoruz, demem gerekir; ailecek! Babası zaten kıyafetlerine çok özenir, dedesi de, anneannesi de, dayısının da kendine göre bir moda anlayışı vardır şimdi -hakkını yemeyeyim, e ben de fena değilimdir. Hal böyle olunca, evde giydiği kıyafetlerinde bile "onun altına/üstüne bu gider" şeklinde yaklaşıyoruz olaya! Hatta, Çınar 15 aylıktı, Mine Teyzesi Beşiktaşlı eşofman takımının altına lacivert çorap giydirmeye kalktığında çorapları ayağından çıkarıp, çorap çekmecesine koşup, beşiktaşlı çoraplarını bulup giydirtmişti kendine! Bu anımızı da böylece buraya kaydetmiş oldum :) Deli miyiz neyiz bilmiyorum ama çok keyifli! Yalnız, böyle seçip dururken, yavrucağın rahat edeceği tasarımları da buluyoruz, "trendy" giydireceğiz diye minik adamı telef etmiyoruz! Bilgilerinize arz ederiz!

2- Nerelerden Alışveriş Yapıyoruz?

Hediyelerle yaşıyoruz, desem? Gerçekten! Anneanne/babaanne/dede/amca/teyze/hala/tanıdık amca/teyze popülasyonu sağolsun, yurt içinden ve yurt dışından kıyafet yağıyor evimize! (NOT: Buradan geçen hafta Çınar'a Fransa'dan yığınla kıyafet alıp gönderen halasına, babane-dedesine, ve Amerika'dan yine bir sürü kıyafet, ayakkabı, terlik getiren dedesine teşekkür ediyoruz; sağolun, varolun!) Biz de zaman zaman alıyoruz çocuğumuza bir şeyler tabii. O zaman da tercih ettiğimiz mağazalar/markalar şunlar:

- Mothercare: Fiyat/kalite açısından gerçekten tek geçerim!
- Zara Kids: Ben daha tasarım kıyafet satan mağaza bilmiyorum, babası bazen "bunun büyüğünden yaptıracağım kendime" krizine bile giriyor! Ama indiriminden almayı tercih ediyorum :)
- Smyk: Hem ucuz, hem şık!
- Marks&Spencer: İndirimde, rastlarsak...
- GAP: Bayılıyorum da, indirimini bekliyorum hep :)
- Nike: Eşofman takımda favorim!
- Ceylan: Bazen çok güzel ev içi/dışarı kıyafeti bulabiliyorum, penyelerini çok kaliteli buluyorum.
- C&A: Ucuz, güzel çocuk kıyafeti adresim! Ev içi kıyafetlerinde mutlaka bakarım, dışarı için de çok güzel ve ucuz 3'lü takımlar buluyorum! Kendilerini seviyorum!
- Benetton 0-12: İndiriminde güzel eşofman takımlar, hırkalar, süveterler; indirim haricinde de kısa kollu polo t-shirtler...

Semt pazarlarını çok severim, bilhassa yaz kıyafetlerini (şort, t-shirt, penye, vs) semt pazarlarından almayı tercih ederim (geçen sene Gelibolu pazarından az kıyafet almamıştık). Ama cumartesi de çalışınca bakmaya vaktim yok...



3- Ütü

Evet, ben hala Çınar'ın kıyafetlerini de, kendi kıyafetlerimizi de ütülüyorum. Ehem, şey... Aslında şöyle, Çınar'ınkileri Mine Abla ütülüyor, bizimkileri çoğunlukla annem ve Gülcan Abla :) Ama Mine Abla'nın olmadığı dönemde ben de ütülerdim. Çınar kreşe başladıktan sonra da ütülemeye devam edeceğim. Başka türlü içime sinmiyor, bir de, o minicik kıyafetleri ütülemek bana çok keyif veriyor (arada bizimkiler de çıkıyor!).

4- Terlik mi, Sandalet mi?

Geçen sene bizim minik adam daha yürümüyordu, terlik işine hiç kalkışmamıştık. Sandaletleri vardı. Bu sene daha bilemiyoruz. Dedemiz sağolsun, bize Crocsvari bir terlik getirmiş Amerikanya'dan, evde onları giydiriyorum. Daha alışamadı bizimki, durup durup ayaklarına bakıyor. Ama rahat etmese hiç giydirmezdi, biliyorum! Yürürken hangisiyla daha rahat edecek, hangisi ayak parmacıklarına daha az zarar verecek bakacağız ve ona göre tercihimizi yapacağız...

Henüz Ankara'da açık ayakkabıya geçmedik (Çelikler olarak en azından), o yüzden hala ayakkabı takılıyoruz. Ayakkabıda favorimiz Nike! Tombik ayaklarımıza en güzel onlar oluyor... Dedemiz sağolsun, yine bize taaa Amerikanya'lardan Stride Ride ayakabılar almış. Gerçekten tam tombik ayaklara göreymiş onlar da! Çınar'ın ne kadar rahat ettiği, giydiği andan itibaren neşeyle koşturmasından belli! Bir de yine dedesinden hediye Converse'lerimiz var ama onları daha denemedik :)

5- Şapka Sorun Mu?

Sorun-du! Mine Teyze'miz çözdü, sağolsun! Geçen yaz, Çınar'ın arkası dönükken çaktırmadan, usulca şapkasını takıp, kafasındaki şapkayı ne zaman fark edip de fırlatıp atacak diye kalp çarpıntılarıyla beklediğimiz günler geride kaldı -gibi. Mine Teyze'si konuşmuş oğlumla "Nasıl kışın kulaklarımızı soğuktan korumak için bere taktıysak, yazın da başımızı güneşten korumak için şapka takmalıyız. Yoksa hasta olabiliriz" demiş. Çınar da ikna olmuş ki, takıyor şapkasını. Geçen uçurtma şenliğinde takmadı ama, durduramadığımız için yerinde başaramamış olabiliriz :) (NOT#2: Uçurtma şenliği ile ilgil yazı yazacağım, önceliği bu yazıya verdim yalnızca...)

Bizim oğlan kep takmayı sevmiyor, siperi önüne gelince etrafı göremediğinden rahatsız oluyor. O yüzden hep geniş kenarlı, safari şapkaları alıyoruz. Bu sene de bu şapkamızı Joker'den aldık. Pek şeker oldu şapkasıyla, insanın ısırası geliyor :)



6- Mayo Kullanıyor Muyuz?

Evet, geçen sene yine Mothercare'den balıklı slip almıştık -alıştırma külodu gibi. Bu sene de Tchibo'dan UV filtreli "haşema"lardan aldık! Artık içine minik yüzücü bezlerinden giydiririz (eğer hala bezimiz olursa, evet, tatilden önce bir bez bırakma planımız var; tutarsa). Bizim minik adam süt beyaz (Nurturia'da biri yazmıştı, florasan gibi, diye, çok gülmüştüm, evet öyle de denebilir) olduğu için omuzlarını, göğsünü ve bacaklarının üstünü kapatacak bir mayo tercih ettik. Geçen sene penye tshirtlerle denize girince biraz karın ağrısıyla cebelleşmiştik de...

İşte böyle... Yazarken çok keyif aldığımı fark ettim! Bu keyfe ortak olmaları için de Toprak Büyürken'i, Bir Ege Masalı'nı, Küçük Prens ve Annesi'ni ve hafta sonu kıyafetine bayıldığım kızının ne giydiğini yazması için Anneyazar'ı seçiyorum! Seda'cım, sen de konuk yazar olarak, vakit bulursan, Sıla'm için yanıtlar mısın soruları?

Sevgiler :)

11 yorum:

Seda dedi ki...

ne zevkli seymis bu boyle :) nasil oluyor bu is? 6 soruya cevap vererek mi yazmak gerekiyor?

larcencielblog dedi ki...

Hah, ayynen öyle oluyor Seda'cım (Soruları daha net görmek istersen, Yeliz'in başta linkini verdiğim yazısına bakabilirsin! Hakikaten çok eğlendim ben yazarken... hadi bekliyorum yazını :)

Gamze dedi ki...

Başakcım bayıldım Çınarın şıklığına:)maşallah... En severek ve geciktirmeden yazacağım mim bu olacak sanırım, bu arada şapka tercihimiz benzer sebeple aynı:))

larcencielblog dedi ki...

Teşekkürler Ege'nin annesi, bekliyoruz heyecanla o zaman :)

yeliz dedi ki...

yaa ben biliyordum zaten çınarın ne kadar şık olduğunu. sanal alemin en şık yakışıklısı kendisi:) çok teşekkürler başak harika bir yazı olmuş
sevgiler

larcencielblog dedi ki...

Yeliz teşekkürler :)

İyi ki mimlemişsin ama, çok eğlendim yazarken!!!

Öpüyoruz sizi :)

Kıvır Anniş dedi ki...

:) süpersin.Nasıl imrendim sana.Böyle özene bezene haline tavrına.Biraz ilham verirsin ben gibi annelere belki.En kısa zamanda yazacağım.En azından Topraka anı olur annem beni nasıl giydiriyomuş diye. :)

Adsız dedi ki...

seviyorum hüleyynnnn seviyorum işte :)) hakkaten amma şık giyiniyor çınar:) ilk resme bayıldım bittim eridim...
ozgeconconcon

larcencielblog dedi ki...

Toprakana'm, bence çocukların hepsi çok şeker ve ne giyseler yakışıyor :) Sen de yaz, yazmak çok keyifli (dediğin gibi, en azından anı olur). Teşekkürler güzel sözlerin için...

Özgeconconcon'um, teşekkürler :) Biz de senin kızı çok sevşyoruz, n'apcaz şimdi?

Ya aslında ben bu yazıdan sonra tepki gelir mi diye biraz korkmuştum, hani "yazık israf değil mi, hemen büyüyor bu çocuklar, sonra bu yaştan marka giydirmek neyin nesi, sonradan doyumsuz oluyorlar" falan diye ama henüz korktuğum başıma gelmedi. Hemen yazayım, valla markaları hep indirimden alıyoruz, yıkayınca rengi solmuyor, yakası paçası yamulmuyor, daha uzun süre giyiliyor, daha ekonomik oluyor :) Doyumsuzluk kısmına çalışıyoruz hala. İlk çocuk olunca sapıtıyor insan sanırım... ama bizdeki maksat "çok kıyafeti" olsundan öte, şimdiden bir estetik duygusu oluşsun :) Bir de, gözümüz gönlümüz açılsın yahu :))

Herkese sevgiler!

Nukhet dedi ki...

başak kreasyon sıkıymış yalnız bayıldım:) bizimki de beleş geçinir biz anne baba olarak belki 2-3 kez ya aldık ya almadık çok çabuk büyüyorlar ve gerçekten gelenler yetiyor

larcencielblog dedi ki...

Teşekkür ederiz Nükhet!

Öpüyorum alemin en yakışıklısı oğlunu :)